Nézem Film George R.R. Martin kifejtette véleményét a Trónok harca befejezéséről

George R.R. Martin kifejtette véleményét a Trónok harca befejezéséről

Promóció

Végre megszólalt a Trónok harca 8. évadjával kapcsolatban a sorozat alapjául szolgáló regények írója, George R.R. Martin.

Promóció
- Advertisement -

Amikor az HBO-n elkezdődött a Trónok harca sorozat, akkor még lehetett bízni abban, hogy George R.R. Martin befejezi az utolsó két regényét a Tűz és jég dala című regénysorozatban. De a tévésorozat több évvel túljutott a meglévő forrásanyagon, így Martin nélkül vitték végig a sorozatot befejezéséhez vezető az úton.

George R.R. Martin a Trónok harca regények írója / Fotó: New York Post

A sorozat fináléja megosztotta a rajongókat. George R.R. Martin most, hogy az összes részt bemutatták, végre reagált blogjában a Trónok harca befejezésével kapcsolatban.

Martin dicsérte David Benioff és D.B. Weiss alkotók munkáját,  valamit az egész stábét. Mondván hogy a finálé egy befejezés, de nem a vég.

Ez vajon azt jelenti, hogy a regény végkifejlete más lesz mint a bemutatott sorozaté? „Nos igen is meg nem is. Én egy teljesen más formátumban dolgozok, mint David és Dan, ne felejtsük el. Nekik hat órájuk volt az utolsó évadban. Remélhetőleg az utolsó két könyvem kézirata 3000 oldalas lesz, mire befejezem. Mint, ahogy a korábbi epizódokban is előfordult, voltak olyan karakterek, akik csak a regényben jelentek meg, a sorozatban pedig nem. Illetve egyes szereplők, akik a sorozatban meghaltak, a regényben tovább éltek” – fejtette ki véleményét George R.R. Martin, írta a Joblo.

A Trónok harca néhány szereplője a befejező évadból / Fotó: Inverse

És vajon melyik az „igazi” befejezés a könyvé vagy a sorozaté? Az író szerint erre nem érdemes a választ keresni, hiszen két teljesen más médiumról van szó.

A Trónok harca spoiler „áldozatait” kompenzálná egy brit cég

Szomorú vagy sem, az internet kegyetlen világában nehéz betartani, hogy valaki ne kotyogjon el egy-egy fontos részletet, legyen szó filmről, sorozatról vagy könyvről. Ha szerencsénk van, akkor a fórumok, a híroldalak és a közösségi felületek előre közlik, hogy „spoiler alert!”, azaz vigyázat, spoiler-veszély! Ebből legalább tudjuk, hogy nem szabad továbbolvasni, ha nem szeretnénk előre tudni a végkifejletet.

Martin dolgozik a The Winds of Winter című regényen, amelynek a pontos megjelenését még nem árulta el az író. Ezen kívül a History Channel az HBO és a Hulu számára is fejleszt összesen öt sorozatot, de ezeknek semmi köze sem lesz Westeroshoz.

Promóció
ForrásJoblo
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3