Ariana Grande nemrég tartott koncertjének bevételét adományozta Georgia állam egyik szervezetének, miután a nőellenes törvény hatályba lépett. Az énekesnő mellett többen ellenzik a szigorítást.

Hetek óta protestáltak az emberek Georgia állam szigorú abortuszellenes törvényének hatályba lépése ellen. A filmipar mellett több vezető üzletember és a szórakoztatóipar dolgozói is ellenállásukat fejezték ki. Ennek ellenére Georgia állam kormányzója, Brian Kemp a múlt hónapban aláírta a határozatot.

Ariana Grande
Kiáll A Nők Jogaiért / Fotó: Myzu Tv

Ariana Grande mindig is kiállt a nők érdekérvényesítése mellett, és továbbra is szívügye a nők megbecsülése, jogaik tiszteletben tartása. Hírnevének köszönhetően megteheti, hogy bevételét eladományozza, és atlantai koncertje után így is tett. A pénzt a Georgia államban található Planned Parenthood nevű szervezetnek adományozta, kifejezve, hogy a nőknek igenis joguk van dönteni a testük felett. Dr. Leana Wen, az egyesület elnöke háláját fejezte ki az énekesnő felé. A doktornő elmondta, az amerikaiak tovább fognak harcolni az őket megillető jogokért, kerüljön, amibe kerülnie kell.

Durván nekimegy Hollywood a Georgia állambeli abortusztörvénynek: Már a Netflix, Disney és a Sony is bojkottálja

A “túlzottan szigorú jogszabály” miatt újra kell gondolniuk az itteni produkciókat – írja a The Hollywood Reporter . A héten korábban már a Disney is bejelentette, hogy “nehéz lesz folytatni” a Disney-filmek forgatásait az állam területén.

A törvényt várhatóan januárig kell végrehajtani. A Netflix addig is folytatni fogja a munkát az államban, de ellenvetését fejezte ki, és támogatja azokat, akik nem kívánnak Georgiában dolgozni a határozat miatt. Grande és a Netflix vezetői mellett Selena Gomez, Lady Gaga és Rihanna is elítéli az új törvénykezést. Több mint 300 üzletember nyilvánosan ellenzi az abortusztörvényt, és több mint 6000 georgiai lakos írta alá a tiltakozó petíciót. Georgia csak egy állam a listán, az abortusztilalmat más államokban is bevezetnék, mint Alabama, Kentucky, Louisiana, Ohio, Arkansas, Mississippi és Utah.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet