Még több hollywoodi filmstúdió, a Viacom, a CBS, a Sony, az AMC, az NBCUniversal és a WarnerMedia is szót emelt a georgiai abortusztörvény ellen.

A “túlzottan szigorú jogszabály” miatt újra kell gondolniuk az itteni produkciókat – írja a The Hollywood Reporter. A héten korábban már a Disney is bejelentette, hogy “nehéz lesz folytatni” a Disney-filmek forgatásait az állam területén.

Georgia Abortusztörvény
Január 18-Án A Feminist.org Tüntetést Tartott A Washingtonban Az Abortusztörvény Ellen / Fotó: Mark Wilson / Getty Images

Georgia republikánus kormányzója, Brian Kemp májusban írta alá az úgynevezett “szívdobbanástörvényt”, mely csak abban az esetben teszi lehetővé a terhesség hatodik hete után a megszakítást, ha az anya élete veszélyben van. A törvény várhatóan január elsején lép életbe, ha addig bírósági döntések nem állják útját.

Jordan Peele és J. J. Abrams is adakoznak, hogy megakadályozzák az abortuszellenes törvényjavaslatot

Jordan Peele rendező és J. J. Abrams televíziós producer nemrég kezdték el forgatni közös produkciójukat, a Lovecraft Country című sorozatot. Mivel a helyszín Georgia, ahol most az abortuszellenes-törvény miatt elég nagy a felfordulás, a két filmes szakember szeretne segíteni a helyzeten. A film rendezői díját felajánlanák Georgia Fair Right szervezetének.

A georgiai törvény óriási felháborodást keltett Hollywoodban. A Netflix streamingszolgáltató azt közölte, “újragondolja” az államba tervezett munkákat. Filmsztárok, köztük Amy Schumer, Ben Stiller, Christina Applegate és Alec Baldwin levelet írtak a kormányzónak, amelyben tudatták vele, hogy

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]megtesznek mindent, ami hatalmukban áll, hogy a filmes munkákat olyan államokba vigyék, amelyek biztonságosabbak a nők számára.[/perfectpullquote]

Georgiában több mint 90 ezren dolgoznak a filmes és tévés produkciókon, melyeket az akár 30 százalékot is elérő adókedvezmény vonzott az államba.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet