Georgiában kinyitott egy középiskola, majd pár nap múlva be is zárt a koronavírus miatt 

Az Észak-Pauldingi Középiskola tanulói valósággal elárasztották az épületet, mikor a koronavírus-járvány után újra kinyitotta kapuit. Pár nap múlva azonban be is zárták az intézményt és a gyerekek online oktatásra tértek át. A Georgia államban található iskola fertőtlenítésen esett át, ám az alatt a pár nap alatt is hat diák és három alkalmazott kapta el a koronavírust. 

Elnézést kértek

Az Észak-Pauldingi Középiskola nemrég először nyitotta meg kapuit a koronavírus-járványt követően, ám pár nappal később be is zárták. A szülők levélben értesültek a hírről, miszerint hat diákot és három alkalmazottat is megfertőződött Covid-19-re. 

georgia suli
Diáktömeg az Észak-Pauldingi Középiskolában / Fotó: Hannah Wetters

A hét első két napján ennek orvoslásaképpen alapos fertőtlenítést végeztek az iskolában. A diákok addig online keretek között folytatták a tanulást. Az iskola fenntartói szerint az intézmény folyamatosan konzultál a Közegészségügyi Minisztériummal azt illetően, hogy a Georgia államban található iskola visszatérhet-e a rendes kerékvágásba vagy sem. Elnézést kértek a kellemetlenségekért.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Remélhetőleg egyetértünk abban, hogy ebben az időben tanulóink és munkatársaink egészsége, valamint biztonsága elsőbbséget élvez minden egyéb megfontolással szemben[/perfectpullquote]

– tették hozzá az iskola fenntartói a szülőknek kiküldött levélben. 

Két diákot is felfüggesztettek

Az Észak-Pauldingi Középiskola augusztus 3-án kezdte meg az iskolai évet. Másnap a 15 éves Hannah Watters egy fényképet tett közzé a közösségi oldalán, amin jól látható, hogy a diákoknak a szűk folyosón esélyük sincs tartani a másfél méteres távolságot, de legtöbbjük maszkot sem visel.

No Title

Day two at North Paulding High School. It is just as bad. We were stopped because it was jammed. We are close enough to the point where I got pushed multiple go to second block. This is not ok. Not to mention the 10% mask rate. pic.twitter.com/JKbGYqG9RS

Nem Watters volt azonban az egyetlen, aki hasonló fényképeket tett közzé. Ezeket a diákokat felfüggesztették, hiszen a publikált felvételek még nagyobb figyelmet tereltek az intézményre. 

A szájmaszkok sem úszhatták meg, hogy átvegye a hatalmat felettük a popkultúra

A koronavírus-járvány és az általa hozott korlátozások, valamint rendelkezések folytán az arcmaszk napjaink kiegészítőjévé vált. Ugyan helyes viseletük még nem mindenkiben körvonalazódott igazán, az már legtöbbünk számára egyértelmű, hogy jelentősen véd a fertőzések ellen. Mi több, a legújabb trendek középpontjában is megállja a helyét.

A Pop Culture értesülése szerint Georgiában 219025 eset és 4229 haláleset történt a koronavírus-járvány kezdete óta. Hétfőn az állam újabb 2440 új fertőzöttről, 32 elhunytról és 48 kórházi ápolásra szoruló személyről adott hírt. Ennek ellenére Georgia kormányzója, Brian Kemp megtagadott egy olyan országos rendelet kiadását, amely a maszkokat kötelezővé tenné az iskolákban. Kemp szerint az intézmények újbóli megnyitása “egészen őszintén szólva valóban jól ment” a Paulding megyei helyzet ellenére. Mindezt nehezíti, hogy maga az amerikai elnök, Donald Trump is sok-sok ellenpéldát követően hordta először a maszkját, továbbá a koronavírusos betegek adatait is igyekszik saját ellenőrzése alá vonni. 


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból