Nézem Film Így gratulált Orbán Viktor az első magyar Emmy-siker miatt...

Így gratulált Orbán Viktor az első magyar Emmy-siker miatt Gera Marinának

Promóció

Hétfőn este, New Yorkban kiosztották a nemzetközi Emmy-gálán a díjakat. Idén, 2019-ben először jelöltek magyar filmet és el is hoztuk: Gera Marina a legjobb színésznőnek járó díjat vehette át az Örök tél filmben nyújtott teljesítményéért. Ennek apropóján a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor is gratulált.

Promóció
- Advertisement -

Hétfő este, New Yorkban a nemzetközi Emmy-gálán nyerte el Gera Marina a legjobb színésznőnek járó díjat. A film stábjának és a színésznőnek Orbán Viktor miniszterelnök is gratulált.

Gera Marina a sajtószobában a hétfői Nemzetközi Emmy-díjak 47. átadási ünnepségén a New York-i Hilton Szállodában / Fotó: Jason Szenes / MTI / EPA

Az Örök tél mellett Bergendy Péter tévéfilmjét a Trezort is jelölték, végül pedig Gera Marinának sikerült hazahoznia a szobrot. Az eseményre többek között Káel Csaba filmügyi kormánybiztos is kiutazott.

Történelmi siker a Nemzetközi Emmy-díjátadón: Gera Marina lett a legjobb színésznő

Gera Marinát a Szász Attila rendezte, Örök tél című film főszerepében nyújtott alakításáért ismerték el. – írta az MTI-nek eljuttatott közleményében Káel Csaba, a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Első alkalommal fordult elő, hogy Magyarországról egyáltalán jelöltek alkotást ebben a rangos nemzetközi televíziós versenyben, amelyen az Egyesült Államokon kívül készült legjobb televíziós produkciókat ismerik el.

Orbán Viktor a hivatalos Facebook-oldalán írta, hogy nagyon büszke a filmre, Szász Attila rendezőre, valamennyi színészre és stábstagra.

A Trezor díjat nem nyert, de egyedüli európai jelöltként elmondható, hogy az év legjobb európai tévéfilmje volt az akadémiai tagok szerint, míg Marina óriási üdvrivalgás közepette nyerte el a legjobb színésznő díjat az indiai, a brit és a brazil lány elől. Nagyon szerették itt az Örök telet, ez érezhető volt, rengetegen gratuláltak, jó volt magyarnak lenni. Nagyon büszke vagyok a filmre, Szász Attila rendezőre, valamennyi színészre és stábtagra. Az Örök tél sikere az egész ország sikere. Annyi versengő téma közt rá tudtuk irányítani a világ figyelmét a magyar történelemre, a magyar emberekre. Erre vagyok a legbüszkébb

– írta a magyar miniszterelnök.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3