Így gratulált Orbán Viktor az első magyar Emmy-siker miatt Gera Marinának

Hétfőn este, New Yorkban kiosztották a nemzetközi Emmy-gálán a díjakat. Idén, 2019-ben először jelöltek magyar filmet és el is hoztuk: Gera Marina a legjobb színésznőnek járó díjat vehette át az Örök tél filmben nyújtott teljesítményéért. Ennek apropóján a magyar miniszterelnök, Orbán Viktor is gratulált.

Hétfő este, New Yorkban a nemzetközi Emmy-gálán nyerte el Gera Marina a legjobb színésznőnek járó díjat. A film stábjának és a színésznőnek Orbán Viktor miniszterelnök is gratulált.

gera marina emmy díj 2019 örök tél szász attila
Gera Marina a sajtószobában a hétfői Nemzetközi Emmy-díjak 47. átadási ünnepségén a New York-i Hilton Szállodában / Fotó: Jason Szenes / MTI / EPA

Az Örök tél mellett Bergendy Péter tévéfilmjét a Trezort is jelölték, végül pedig Gera Marinának sikerült hazahoznia a szobrot. Az eseményre többek között Káel Csaba filmügyi kormánybiztos is kiutazott.

Történelmi siker a Nemzetközi Emmy-díjátadón: Gera Marina lett a legjobb színésznő

Gera Marinát a Szász Attila rendezte, Örök tél című film főszerepében nyújtott alakításáért ismerték el. – írta az MTI-nek eljuttatott közleményében Káel Csaba, a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Első alkalommal fordult elő, hogy Magyarországról egyáltalán jelöltek alkotást ebben a rangos nemzetközi televíziós versenyben, amelyen az Egyesült Államokon kívül készült legjobb televíziós produkciókat ismerik el.

Orbán Viktor a hivatalos Facebook-oldalán írta, hogy nagyon büszke a filmre, Szász Attila rendezőre, valamennyi színészre és stábstagra.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A Trezor díjat nem nyert, de egyedüli európai jelöltként elmondható, hogy az év legjobb európai tévéfilmje volt az akadémiai tagok szerint, míg Marina óriási üdvrivalgás közepette nyerte el a legjobb színésznő díjat az indiai, a brit és a brazil lány elől. Nagyon szerették itt az Örök telet, ez érezhető volt, rengetegen gratuláltak, jó volt magyarnak lenni. Nagyon büszke vagyok a filmre, Szász Attila rendezőre, valamennyi színészre és stábtagra. Az Örök tél sikere az egész ország sikere. Annyi versengő téma közt rá tudtuk irányítani a világ figyelmét a magyar történelemre, a magyar emberekre. Erre vagyok a legbüszkébb[/perfectpullquote]

– írta a magyar miniszterelnök.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból