Mikrokozmikus grimaszok – Újra lecsapott a Gidnim’Rém

Urbán Bence Gidnim’Rém név alatt futó, félig kísérleti szólóprojektje legutóbbi albumának nyitódala, a Flaszter Galaxis kapott kísérőképeket Milotai Gergő jóvoltából.

Megjelent Urbán Bence szolóprojektjének, a Gidnim’Rémnek új klipje Flaszter Galaxis címmel. A szóban forgó dal a legutóbbi lemezének, a Malakiásnak a nyitódala, amely idén július végén debütált. Egy félórás kiruccanás ez a folyamatban levő – hat éve készülő és vélhetően jövőre érkező – Csőr című lemez felvételei közben.

gidnim rém urbán bence flaszter
A Gidnim’Rém új videóklipje, a Flaszter Galaxis

A kaotikus fülsmirglibe néhány jellegében hagyományosabb dal is bekerült, a Flaszter Galaxis egyike ezeknek. Bár az album streamre készült, egy kis dalszöveg-videóval, most egy fokkal komolyabb munkával kísérték le vizuálisan a zenét.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A Malakiásra mindent nagyon rövid határidővel, kéthetes forgóban írtam és vettem fel, miközben más projekteketen is dolgoztam. Úgyhogy nem volt időm azokon a lofi-trash telefonos felvételeken kívül másra. Ennek a számnak szerettem volna kicsit jobb minőségű klipet, meg az idei Klipszemlére is szeretnék nevezni, úgyhogy megkértem Milotai Gergőt, hogy csináljunk valamit[/perfectpullquote]

– mondta a ContextUsnak Urbán Bence.

Te mit hívsz ma undergroundnak? – Vélemény / ContextUs

Miért érdemes foglalkozni a számtalan irányzatot, alstílust magába foglaló undergrounddal? Miért kell egyáltalán különbséget tenni a mainstream és a szubkultúra között? Az első kérdés esetében azért, mert, habár az underground önmagában tényleg nem mond semmi konkrétat, mégis egy olyan elemre mutat rá, a közvetítés, szerveződés olyan módjára, amelyik mindegyik alkategóriájára jellemző.

Milotai Gergővel a Rém régóta tartó barátságuk mellett többször fogott már össze. Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a K-Zaj zenekarban együtt játszottak, valamint Milotai készítette nem egy videoklipjét (Futyula vagy a Képzeletbeli baráttal közös #2).

Nyilas Reni

Nyilas Reni added a new photo – with Bence Urbán at Roncsbár.

A Flaszter Galaxis hű a zenéhez – low budget, össze-vissza, nehéz vele mit kezdeni úgy istenigazából. Nem veszi magát komolyan, de senki mást sem.

Gidnim’Rém – Flaszter Galaxis

A Malakiás című albumról. http://fb.com/gidnimrem Letöltés: https://gidnimrem.bandcamp.com/album/malaki-s Fényképezte és vágta: Milotai Gergő Kellékek, füst:…

A hanganyag elérhető Bandcampen és az ismert streaming-oldalakon, koncertet pedig legközelebb november 5-én ad a Gidnim’Rém, Debrecenben a BanZaj keretein belül.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból