Az elmúlt évtizedben állami tendereket megnyerő felhőkarcolókként bukkantak fel szinte a semmiből a hollywoodi celebcsaládok. A hétköznapiként bemutatott nemhétköznapi luxus közepén a hírhedtté vált famíliákban egyértelműen az anyatigrisként beállított mamák hordták a nadrágkosztümöt.

Kardashian vs. Hadid család

A törtető anyák és a valóságshow-készítők sikeres kollaborációjának köszönhetően hallhattunk először a Kardashian és a Hadid klánról is. Csak kapkodod a fejed, hogy még a csapból is ők folynak, mégsem tudod megmondani, pontosan honnan is bukkantak elő, kik ők, és átláthatatlan családi összefonódásaiktól saját patchwork (foltvarrás eredetileg a jelentése, de gyakorta arra is használják, amikor két elvált család egyesül) családod és a szüleid egyszerű válása már nem is tűnik olyan hatalmas gyerekkori traumának? Ne aggódj, nem vagy egyedül!

Kardashian Hadid
A Kardashian-Hadid Családfa / Fotó: Popsugar

Míg a Kardashian testvérek a holland, skót, ír, angol és német felmenőktől származó, de ízig-vérig amerikai Kristen Mary Houghton és az örmény gyökerekkel rendelkező Robert Kardashian gyermekei, a Hadidok a szintén holland-amerikai Yolanda van den Herik, azaz Yolanda Hadid és a palesztin származású, jordán-amerikai Mohamed Anwar Hadid porontyaiként láttak napvilágot.

Addig nyújtózkodj, ameddig a patchwork takaród ér

Mohamed Hadid az 1980-as évektől kaliforniai luxuszállodák és villák nagy sikerű ingatlanfejlesztőjeként mesés vagyonra tett szert. Üzleti érzéke mellett rövid sportolói karrierje is említésre méltó. Az 1992-es téli olimpiai játékokon gyorssí számban méretett meg, első és egyetlen jordániai versenyzőként. Bár nem tartja mélyen vallásos muszlimnak magát, soha életében nem ivott egy korty alkoholt sem – még saját borászata termékeit, és közel 5 ezer palackból álló borgyűjteménye különlegességeit sem kóstolta sosem.

Gigi Mohamed Bella Hadid
Gigi, Mohamed És Bella Hadid / Fotó: Pagesix

Mohamed Hadid és Yolanda Hadid frigye 1994 és 2000 között tartott. Házasságukból három gyermekük született: Gigi (1995), Bella (1996) és Anwar (1999). A férfi előző házasságából szintén két lánya született: Alana és Marielle Hadid.

A patriarchális beállítottságú Mohamed Hadid határozottan állítja, családjuk sokkal zárkózottabb és intimebb a Kardashianoknál. Baráti szálak fűzik össze a két famíliát, Kendall Jenner már csak modellkarrierje révén is szoros kapcsolatot ápol Gigi és Bella Hadiddal, és a Hadid családfő elismerően szól arról, amit és ahogyan a Kardashian testvérek elértek. A neveltetésükkel kapcsolatban azonban már szigorúbban fogalmaz:

Én sosem használnám ki a gyermekeimet a karrierem előmozdítása érdekében. Védelmezem őket és vigyázok rájuk. Nem viszem ki őket az utcára bazári majmokként, hogy fotózkodjak velük. Valóságshow-t pedig sosem készítenék az életünkből

– fogalmazott Hadid a The Times-nak adott interjúban.

Ahol a szálak összeérnek...

1978 és 1991 között Kris Kardashian és Robert Kardashian házasságából négy gyermek született: Kourtney (1979), Kim (1980), Khloé (1984) és Rob (1987). Robert Kardashian 1994-ben O. J. Simpson amerikai futball-játékos és színész egyik védőügyvédje volt Simpson gyilkossági perében, melynek során feleségének és annak új párjának meggyilkolásával vádolták meg. A valószínű bizonyítékok ellenére a büntető eljárás során, amelyet szappanopera jelleggel közvetítettek a nagy tévéállomások az Egyesült Államokban és világszerte, sztárügyvédei – köztük Kardashian – segítségével végül az esküdtszék felmentette Simspont. Robert Kardashian 2003-ban nyelőcsőrákban hunyt el. Apjuk korai elvesztése, karrierjének és hírnevének kétes megítélése nehezített pályás gyermekkort hozott a Kardashian testvérek számára.

Kardashian Csalad
/ Fotó: Kim Kardashian Twitter-Oldala

Bruce Jenner első házasságából két gyermeke származik, Burt és Casey. Linda Thompsonnal köttetett, második házasságából (1981-1986) született két fia: Brandon és Brody. Kris (korábban Kardashian) Jenner és Bruce 1991 és 2015 között éltek együtt és két lányuk született: Kendall Jenner (1995) és Kylie Jenner (1997).

Házasságuk alatt Bruce nevelőapjukként szerette Kris előző házasságából született gyermekeit.

A nagy család szakmai és magánéleti bukdácsolásait a Keeping up with the Kardashians című, 2007-ben indult valóságshow epizódjain követhettük nyomon. A műsor azután került a tévék képernyőjére, amikor a főszereplő, Kim Kardashian egyik szexvideója kikerült a nyilvánosság elé. A botrányt enyhítendő Kim édesanyja, Kris Jenner állt elő a reality show ötletével, amiben az egész család szerepelt.

Keeping Up With The Kardashians
Keeping Up With The Kardashians 2007-Es Évad (Balról Jobbra): Robert Kardashian Jr., Khloe Kardashian, Kris Jenner, Bruce Jenner, Kim Kardashian, (Elől): Kylie Jenner, Kendall Jenner, Kourtney Kardashian / Fotó: Everett Collection

2007 és 2020 között 19 évadot forgattak le, 2020 szeptemberében a Kardashian-Jenner család bejelentette, hogy 2021-ben jön a huszadik és egyben utolsó évad. Bruce Jenner, korábbi tízpróbás olimpikon, Kris Jennerrel való válásukat követően 2015-ben transznőként mutatkozott be – 2017-ben nemi átalakító műtétet hajtottak végre rajta és ma Caitlyn Jenner néven ismerjük.

... és a sokadik házasságok kezdődnek

A Hadid és a Kardashian családok életében a közös szál nem más, mint David Foster. Yolanda Hadid Mohamed Hadidtól való válását követően, 2011-ben David Fosterrel kelt frigyre. A többszörös Grammy-díjas zenei producer összesen ötször volt házas, és öt lánygyermeke született: Allison Jones Foster házasságon kívül, Amy Skylark első házasságából, Sara, Erin és Jordan pedig második feleségével közös gyermekei.

Foster harmadik neje 1991 és 2005 között az a Linda Thompson volt, aki korábban Bruce (Caitlyn) Jenner házastársaként vált ismertté. Jenner és Thompson két fiát ezután több mint tíz évig Foster apjukként nevelte. David Foster negyedik, Yolanda Hadiddal kötött házassága alatt forgott a The Real Housewives of Beverly Hills című valóságshow, amelyben Gigi Hadid és Bella Hadid nevelőapjaként szerepelt, és amely műsor végül a 2017-es válásukhoz vezető döntéséhez is vezetett.

Botrányok és balesetek

Kalifornia, a valóságshow-k, a fényűzés, a gyermekeik modellkarrierjét egyengető mamák, olimpikon papák és David Foster mellett a kisebb-nagyobb családi tragédiák is szoros párhuzamot vonnak a Hadid és Kardashian klán közé.

Hadid Csalad
(Balról Jobbra): Anwar Hadid, Gigi Hadid, Yolanda Hadid És Bella Hadid / Fotó: Manny Carabel / Getty Images

Yolanda Hadidnál 2012-ben Lyme-kórt diagnosztizáltak. Betegségével kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy az megakadályozta az olvasásban, az írásban, valamint a tévénézésben is. Ezen években volt férjére is rájárt a rúd: 2015-ben a világ egyik legnagyobb kiskereskedelmi cége és árbevétele alapján a világ legnagyobb vállalata, a Walmart egyik örököse, Nancy Walton Laurie beperelte Mohamed Hadidot, amiért az egyik építkezése során felhúzott támfal súlyosan megrongálta az ingatlanmogul és az örökösnő telke között nőtt eukaliptuszfa gyökérzetét.

Több mint 14 ezer dolláros kártérítést és 3 ezer dollárnyi bünetést kellett megfizetnie, valamint 200 órányi közmunkára és három év próbaidőre ítélte a bíróság.

A 2015-ös év Caitlyn Jenner számára sem tartogatott sok jót: februárban egy végzetes kimenetelű tömegbalesetet egyik okozója lett a csendes-óceáni autópályán, amelyben terepjárója egy állatvédő aktivista-színésznő halálát okozta. Az ügyet peren kívüli megállapodással zárták le. Ugyanazen az autópályán 1992-ben David Foster elütötte a színész-táncos Ben Vereent, aki súlyos sérüléseiből csak hosszú évek fizikoterápiája után épült fel.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet