Óriási mérges pókfészket talált az ágya alatt, rangos természetfotós díj lett a vége

Gil Wizen egy ecuadori rezervátumban szállt meg, a szobájában néhány apró pókra lett figyelmes. Az utódok az ágy alá tartottak, a természetfotós pedig egy tenyérnyi méretű brazil vándorpókkal találta magát szemben.

Az év természetfotósa fődíja járt a brazil vándorpók-fotójáért

Az izraeli-kanadai fotós tudta, hogyan hozza ki a legjobbat a helyzetből, fényképet készített a pókcsaládról, aminek meg is lett az eredménye. A Daily Star cikke szerint a Pókszoba című fotó Az év természetfotósa verseny fődíját nyerte el a városi kategóriában.

Nem elég, hogy szó szerint több ezer pókocska volt az ágy alatt, közvetlenül mellettük pihent az egyik legnagyobb «nem-tarantula» pók, amit valaha láttam. A testhossza 45 milliméter volt, de a lábainak a fesztávolságával könnyedén elfedte volna a kezemet

idézte a felvétel készítéséről beszélő Gil Wizent a 24.hu.

Gil Wizen speciális technikával örökítette meg a pillanatot

A képen látható anyapók mérete már-már sokkoló, de a kép leírása szerint Wizen egy speciális technikát használt, ami miatt az ízeltlábú nagyobbnak tűnik, mint a valóságban.

Wildlife Photographer of the Year on Twitter: "Next up is the Urban Wildlife category. Gil Wizen @wizentrop is the winner with this incredible Brazilian wandering spider. After noticing tiny spiders all over his bedroom, Gil looked under his bed. There, guarding its brood, was one of the world's most venomous spiders. #WPY57 pic.twitter.com/oFtDxgAO1v / Twitter"

Next up is the Urban Wildlife category. Gil Wizen @wizentrop is the winner with this incredible Brazilian wandering spider. After noticing tiny spiders all over his bedroom, Gil looked under his bed. There, guarding its brood, was one of the world's most venomous spiders. #WPY57 pic.twitter.com/oFtDxgAO1v

A fotó elkészítése után a természetfotós sikeresen áttelepítette a pókot a szabadba.
Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból