A #MeToo óta nem lehet elég óvatos a marketingpiac. A héten megjelent legújabb kampányvideójukban a Gillette reagált a nőkkel szembeni sértő viselkedésre. Ezután viszont elég sok kritikában részesült.

Hirdetés

A videó lényegében a követendő férfi modellt állítja középpontba. Hogyan illik viselkednie a férfinak a nőkkel és a többi férfival, mit kell tennie, hogy a következő generáció ne legyen erőszakos stb. Ez mind szép és jó, csak egy kicsit ellentmondásos. Hiszen a márka nyilvánvalóan férfiaknak készült termékekkel foglalkozik, ezért a vásárlóik is férfiak, mégis negatívan mutatja be őket.

A videó több negatív kritikát is kapott / Fotó: Tubefilter

Ami azt illeti, az üzenetükkel belekeverték a reklámba a politikát, és ez sokaknak már nem tetszett. A Twitteren több olyan bejegyzés készült, amelyen a férfiak megszabadulnak Gillette-termékeiktől. Volt olyan, aki levideózta, ahogy lehúzza a WC-n a borotváját. Nos, ez is egy megoldás. Néhányan pedig az általuk választott új márkát is betaggelték, visszavágva a hatásvadász reklámra.

Legyünk elnézőbbek a férfiakkal! – Hollywood már megtette az első lépést

A film fővárosának emlegetett Hollywood bevett szokása, hogy egy adott évben ugyanazt a témát dolgozza fel többször is. Vagy középpontba állít egy karaktert, és készít róla három különböző filmet. Gondoljunk csak a 2012-es Hófehér és a Vadász és a Tükröm, tükröm című filmekre, vagy az 1985/1986-os Vissza a jövőbe és Előre a múltba remekművekre.

Ezek után a márkának fel kell kötnie a gatyáját, hogy visszacsábítsa vásárlóit. Vagy legalább ne veszítse el a még meglévőket. Kíváncsian várjuk, lesz-e folytatása a kampányvideónak. Remélhetőleg legközelebb egy jobban átgondolt videót állítanak össze, hiszen az irány jó. Bár lehet, egyáltalán nem kellene belekeverniük a politikát.

We Believe: The Best Men Can Be | Gillette (Short Film)

Bullying. Harassment. Is this the best a man can get? It’s only by challenging ourselves to do more, that we can get closer to our best. To say the right thing, to act the right way. We are taking action at http://www.thebestmencanbe.org. Join us.

Hirdetés