A Gillette legújabb videója miatt volt, aki lehúzta borotváját a WC-n

A #MeToo óta nem lehet elég óvatos a marketingpiac. A héten megjelent legújabb kampányvideójukban a Gillette reagált a nőkkel szembeni sértő viselkedésre. Ezután viszont elég sok kritikában részesült.

A videó lényegében a követendő férfi modellt állítja középpontba. Hogyan illik viselkednie a férfinak a nőkkel és a többi férfival, mit kell tennie, hogy a következő generáció ne legyen erőszakos stb. Ez mind szép és jó, csak egy kicsit ellentmondásos. Hiszen a márka nyilvánvalóan férfiaknak készült termékekkel foglalkozik, ezért a vásárlóik is férfiak, mégis negatívan mutatja be őket.

Gillette The Best Men Can Be
A Videó Több Negatív Kritikát Is Kapott / Fotó: Tubefilter

Ami azt illeti, az üzenetükkel belekeverték a reklámba a politikát, és ez sokaknak már nem tetszett. A Twitteren több olyan bejegyzés készült, amelyen a férfiak megszabadulnak Gillette-termékeiktől. Volt olyan, aki levideózta, ahogy lehúzza a WC-n a borotváját. Nos, ez is egy megoldás. Néhányan pedig az általuk választott új márkát is betaggelték, visszavágva a hatásvadász reklámra.

Legyünk elnézőbbek a férfiakkal! – Hollywood már megtette az első lépést

A film fővárosának emlegetett Hollywood bevett szokása, hogy egy adott évben ugyanazt a témát dolgozza fel többször is. Vagy középpontba állít egy karaktert, és készít róla három különböző filmet. Gondoljunk csak a 2012-es Hófehér és a Vadász és a Tükröm, tükröm című filmekre, vagy az 1985/1986-os Vissza a jövőbe és Előre a múltba remekművekre.

Ezek után a márkának fel kell kötnie a gatyáját, hogy visszacsábítsa vásárlóit. Vagy legalább ne veszítse el a még meglévőket. Kíváncsian várjuk, lesz-e folytatása a kampányvideónak. Remélhetőleg legközelebb egy jobban átgondolt videót állítanak össze, hiszen az irány jó. Bár lehet, egyáltalán nem kellene belekeverniük a politikát.

We Believe: The Best Men Can Be | Gillette (Short Film)

Bullying. Harassment. Is this the best a man can get? It’s only by challenging ourselves to do more, that we can get closer to our best. To say the right thi…

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból