Nem kaptak a tanárok fizetésemelést, ezért egy diáklány sztrájkot szervezett a TikTokon

A 16 éves Gillian Sullivan a TikTok alkalmazáson keresztül szervezett diáksztrájkot. A Dazed információi szerint a lány szolidaritásból buzdította társait az iskolakerülésre, mert az oktatók kérésük ellenére nem kaptak fizetésemelést.

A Nevadában található Clark County iskolakörzetében már évek óta ígérgetnek fizetésemelést a tanároknak, amit azóta sem kaptak meg. Pedig többüknek a gyermekei is ott tanulnak és fizetniük kell a tandíjat. Gillian Sullivan édesanyja is 20 éve tanár, a lány tehát saját szemével látja a helyzetet. És olyannyira nem tetszik neki, hogy a tanárokkal közös sztrájkot hirdetett meg diáktársainak.

Gillian Sullivan Clark County Tiktok Sztrájk
A Nevadai Diáklány, Gillian Sullivan / Fotó: @Gill.no.chill/Tiktok

A nevadai tini szerint a tanároknak beígérték a fizetésemelést saját finanszírozású egyetemi órák után, mégsem kapták meg. Azt is hozzátette, hogy a Clark County-i iskolakörzet a legrosszabb az országban.

TikTok, ahol a Z generáció hozza a szabályokat / ContextUs

Míg nemrég az 1995 előtt született generáció hozta az internet szabályait, azóta a Z generáció átvette a hatalmat, és többségük olyan applikációkat ural, amiről a mai 20-as, 30-as korosztály azt se tudja, hogy pontosan micsoda. Az egyik ilyen applikáció a Látva a videókra kapott lájkok számát, amely néha meghaladja a több ezret, érezhetően valamilyen változás van kialakulóban a virtuális térben.

A tankerület nagyjából 2600 tanárral folytatott párbeszédet, akik több ezer dollárt költöttek továbbképzésre a nagyobb jövedelem reményében. Sullivan szerint ez nem fair. Elmondása szerint ez az állapot már három éve tart.

No Title

These kids on tiktok are organizing a general strike in solidarity with their teachers? Holy shit? pic.twitter.com/h1Rny03xwc

A lány szeptember 5-re diáksztrájkot szervezett az együttérzés zálogaként. Az oktatók hivatalosan szeptember 10-én sztrájkolnak.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból