Követem Közélet Nem kaptak a tanárok fizetésemelést, ezért egy diáklány sztrájkot...

Nem kaptak a tanárok fizetésemelést, ezért egy diáklány sztrájkot szervezett a TikTokon

Promóció

A 16 éves Gillian Sullivan a TikTok alkalmazáson keresztül szervezett diáksztrájkot. A Dazed információi szerint a lány szolidaritásból buzdította társait az iskolakerülésre, mert az oktatók kérésük ellenére nem kaptak fizetésemelést.

Promóció
- Advertisement -

A Nevadában található Clark County iskolakörzetében már évek óta ígérgetnek fizetésemelést a tanároknak, amit azóta sem kaptak meg. Pedig többüknek a gyermekei is ott tanulnak és fizetniük kell a tandíjat. Gillian Sullivan édesanyja is 20 éve tanár, a lány tehát saját szemével látja a helyzetet. És olyannyira nem tetszik neki, hogy a tanárokkal közös sztrájkot hirdetett meg diáktársainak.

A nevadai diáklány, Gillian Sullivan / Fotó: @gill.no.chill/TikTok

A nevadai tini szerint a tanároknak beígérték a fizetésemelést saját finanszírozású egyetemi órák után, mégsem kapták meg. Azt is hozzátette, hogy a Clark County-i iskolakörzet a legrosszabb az országban.

TikTok, ahol a Z generáció hozza a szabályokat / ContextUs

Míg nemrég az 1995 előtt született generáció hozta az internet szabályait, azóta a Z generáció átvette a hatalmat, és többségük olyan applikációkat ural, amiről a mai 20-as, 30-as korosztály azt se tudja, hogy pontosan micsoda. Az egyik ilyen applikáció a Látva a videókra kapott lájkok számát, amely néha meghaladja a több ezret, érezhetően valamilyen változás van kialakulóban a virtuális térben.

A tankerület nagyjából 2600 tanárral folytatott párbeszédet, akik több ezer dollárt költöttek továbbképzésre a nagyobb jövedelem reményében. Sullivan szerint ez nem fair. Elmondása szerint ez az állapot már három éve tart.

Klaudia Amenábar on Twitter

These kids on tiktok are organizing a general strike in solidarity with their teachers? Holy shit? https://t.co/h1Rny03xwc

A lány szeptember 5-re diáksztrájkot szervezett az együttérzés zálogaként. Az oktatók hivatalosan szeptember 10-én sztrájkolnak.

Promóció
ForrásDazed
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3