Veszélyben a legnagyobb brit fesztivál, a jövő évi Glastonbury 2021 megrendezése

A szervezők nem tudják vállalni a leszerződtetett fellépők lemondási díját, ezért a kormány támogatását kérik. 

Veszélyben a rendezvényszektor

Ahogyan idén elmaradt többek közt a Sziget fesztivál, az Egyesült Királyság legnagyobb zenei fesztiválját is le kellett mondani a járvány miatt. A Glastonbury szervezője, Emily Eavis most felszólította a brit kormányt, hogy nyújtson anyagi támogatást a rendezvényeknek. A szervezők ugyanis a járványhelyzet miatt még mindig teljes bizonytalanságban kénytelenek készülni a jövő évi fesztiválszezonra, írja a Dazed.

Glastonbury Fesztival Jovoje
Glastonbury fesztivál / Fotó: Glastonbury Festival Instagram

Bár a fesztivál ügyvédje biztos benne, hogy az eseményt megtartják, Eavis azt nyilatkozta, hogy már így is nagyon meg kellett húzniuk a nadrágszíjat, hogy elkezdjék a jövő évi esemény előkészítését. A legfőbb gond az, hogy a biztosítók nagyon megnézik, milyen feltételeket kínálnak a rendezvények biztosítására. Márpedig ha az eseményt mégsem tudják megtartani, akkor a szervezők nem tudják bevállalni, hogy a többmillió font összeget kitevő lemondási díjat visszafizetik a fellépőknek. 

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Eavis egy interjúban elmondta, hogy a megszokott rend szerint már régen a jövő évi eseményt kellene előkészíteniük. A legszerencsésebb megoldás részükről az lenne, ha a kormány átvállalná a költségeik egy részét, ha valamiért mégis le kellene mondaniuk az esemény megrendezését

„Ha a kormány átvállalná a kockázat egy részét azáltal, hogy közvetlen pénzügyi támogatást kapnánk, akkor tudnánk haladni a szervezéssel, remélve, hogy nyáron biztonságosan megtartható a rendezvény”

– mondta a szervező. Azt is elárulta, hogy jelentős összeget vesztettek idén, miután márciusban kénytelenek voltak törölni a fesztivált. Ha jövőre is vissza kéne mondaniuk a bulit, akkor valószínűleg csődbe mennek. Októberben még azt vetették fel, hogy a 2021-es rendezvényen valamilyen módon megoldanák a 200 ezer résztvevő tömeges tesztelését.

A brit kormány 1,4 milliárd fonttal támogatja az előadóművészeket

„Tisztában vagyunk azzal, hogy ez egy nagyon nehéz időszak a rendezvényszervező ágazat számára. Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy támogassuk őket. A kulturális helyreállítási alapból már kifizettünk 1 milliárd fontot a kreatív szektor dolgozóinak, akik további 400 milliós támogatásra számíthatnak”

– nyilatkozta a Digitális, Média és Sportminisztérium.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Idén került volna megrendezésre 50. alkalommal a Glastonbury, és olyan előadókat vártak az évfordulóra, mint Kendrick Lamar, Paul McCartney és Taylor Swift. Azok, akik korábban befizették az 50 fontos előleget a belépőjegyre, visszakapták a pénzüket vagy pedig dönthettek úgy is, hogy átviszik a jövő évre, és elővásárlási joguk lesz a jegyekre. 

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból