Manapság gyakran rendelünk az internetről, és a csomagok nagy részét házhoz kérjük. Az országban több futárcég is működik, az egyik legismertebb a GLS. GLS-csomagot akár házhoz, akár a munkahelyünkre, akár csomagpontba rendelünk, nyomon tudjuk követni, hogy hol jár éppen.

Mi a GLS?

A GLS az egyik legnagyobb és legismertebb futárcég Európában, illetve az Egyesült Államokba is szállít csomagokat. Több mint 20 éve működő cég, precízen, megbízhatóan dolgoznak.

Egyik nagy versenyelőnyük a gyorsaság. Ha expressz szolgáltatást választunk, egy munkanapon belül célba ér belföldön a csomagunk, de általában is 1-2 munkanap alatt kézbesítik azokat. Emellett a környezettudatosság és a társadalmi felelősségvállalás is fontos a cég politikájában.
Csomagkuldes Futarrendeles Gls
/ Fotó: Csomagnet

A GLS szolgáltatásai Magyarországon nagyon népszerűek, hiszen csomagjainkat feladhatjuk csomagpontba, de akár házhoz is rendelhetjük a futárt. Ezt a szolgáltatást akár a Csomagnet.hu oldalán is megrendelhetjük, ezzel meggyorsítva a folyamatot. A rendszer nagyon egyszerű, egy ügyfélbarát oldalon keresztül kell megadnunk a feladás helyét, a címzett helyét, a csomagunk adatait, és a rendszer már számolja is a fizetendő díjat. A szállítás díját bankkártyával tudjuk rendezni, a csomagcímkét pedig a futártól kapjuk meg, így még nyomtatni se kell. A futár házhoz jön, így a nehezebb csomagokat sem kell cipelni.

Csomagkövetés

A GLS rendszerében minden, a GLS-sel feladott csomag követhető. A rendszer nagyon precízen tudatja velünk, hogy mikor, hol regisztrálták a csomagunkat, így a gyakorlottabb szemnek előre látható, ha másnap érkezik a csomagjuk, de minden lépés érthetően látható.

A nyomkövetéshez a csomagunk regisztrációs száma kell. Ilyen számot minden csomag kap, akkor is, ha csomagponton vagy háznál lett felvéve. Ezt a számot kell begépelni a GLS felületén a csomagkövetés menüben.

Ha ezt megtettük, a rendszer ki fogja dobni, hogy éppen milyen regisztrációs állomáson áll a csomagunk. Ilyen állomás lehet, hogy rögzítették a rendszerbe, hogy megérkezett az első depóba, esetleg hogy a futárnál van. Amikor a futárhoz kerül a csomag, akkor azt is látjuk a rendszerben, hogy mi a tervezett kiszállítási időintervallum. A rendszer nagy előnye, hogy képes követni bizonyos külföldi csomagokat is. Az oldalon azt is látjuk, ha házhoz rendeltük a csomagot, illetve a csomagpontra rendeltek állapotát is. Feladóként felár ellenében még az átvételről is tudunk elismervényt letölteni.

A mai világban, mikor nagyon sok mindent internetről szerzünk be, hasznos funkció, hogy tudjuk követni az érkező csomagunkat. Ez akkor kifejezetten hasznos, ha ajándékról vagy egy zsúfoltabb ünnepi időszakról van szó. Ezzel a lehetőséggel még akkor is tudni fogjuk, hol jár a csomag.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

csimpistore.com - 2022 június - LinkMarketing - 2

Maradjunk kreatívak!

A kreativitás csak akkor valósulhat meg, ha a fantáziánk szabadon, kötöttségektől mentesen szárnyalhat.

Nincs több cikk