Magyar programok a hollandiai Go Short rövidfilmfesztiválon

A magyar filmek is bemutatkoznak 2019 tavaszán a Go Short Nemzetközi Rövidfilmfesztiválon a hollandiai Nijmegenben – közölték az MTI-vel a szervezők hétfőn.

A tájékoztatás szerint a filmfesztivál fókuszában a legjobb frissen forgatott európai rövidfilmek állnak. 2019 tavaszán több mint 300 film lesz látható a programban, amelyet műhely- és panelbeszélgetések, valamint olyan kísérőrendezvények színesítenek, amelyeken kiemelt figyelmet kap Magyarország és a magyar rövidfilm.

A magyar alkotásokra fókuszáló három program a magyar filmkultúra jelenében és múltjában kíván elmélyedni.

Magyarország hollandiai nagykövetségének támogatásával néhány magyar filmgyártó is meghívást kapott, amelyek pódiumbeszélgetések formájában mutatkozhatnak be a fesztivál közönségének.

Végre egy animációs film, ami megérdemli a folytatást – Jön az Így neveld a sárkányodat új része

A kétbalkezes főhősünk Hablaty a viking társaival él egy szigeten, akiknek gyakran meggyűlik a bajuk a sárkányokkal. A fiatal fiú feltalál egy gépzetet, amivel állítása szerint a legrettegettebb példányt sikerült lelőnie, de a többiek nem hisznek neki. Habalty megtalálja a sérült példányt az erdőben, de képtelen véget vetni az életének, így a sorsuk összefonódik – írja a .

Mint a szervezők közölték, az animációs és a klasszikus rövidfilmeket is felvonultató 11. Go Short rövidfilmfesztivál nemzetközi színteret biztosít a rövidfilmeknek és alkotóiknak.

CFE FB
Go Short Nemzetközi Rövidfilmfesztivál / Fotó: A Go Short hivatalos weboldala

Emellett ajtókat nyit a szélesebb közönség, valamint a nemzetközi filmvilág felé. A 2019. április 3-7. között zajló filmfesztiválra mintegy 19 ezer látogatót várnak.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból