Golden Globe-díjas színészek adják át a Golden Globe-díjakat a 2021-es ceremónián Joaquin Phoenix, Renée Zellweger személyében.

Oscar-díjasnak is mondhatja magát Joaquin Phoenix és Renée Zellweger

Joaquin Phoenix, Renée Zellweger és Cynthia Erivo is a díjátadók között lesz február 28-án, a virtuálisan, két helyszínről jelentkező Golden Globe-díjátadó ceremónián – írja a Variety.

Joaquin Phoenix Joker Golden Globe Dijatado 2021
Joaquin Phoenix A 2019-Es Joker-Filmben, Amelyért Oscar-Díjat Érdemelt / Fotó: Warner Bros.

Érdekesség, hogy mind Phoenix, mind Zellweger a tavalyi Oscar-díjátadón szoborral távozott. Előbbi élete első Oscar-díját vehette át a 2019-es Joker filmben nyújtott alakításáért (aminek a folytatását tervezik), utóbbi pedig 2004 után (Hideghegy) a második Oscar-díját zsebelhette be a Judy-ért. És persze az Oscar mellett a Golden Globe-díjakat is bezsebelték ketten ugyanabban az évben, ugyanazon filmekben nyújtott teljesítmények okán.

Magyarként is van miért izgulni az idei Golden Globe-díjátadón

A 78. Golden Globe-díjátadó gálán a filmes és televíziós kategóriákban odaítélt elismerések kiosztásában Annie Mumolo, Awkwafina és Kristen Wiig is részt vesz majd.

Kapcsolódó cikk

A Hollywoodban akkreditált külföldi újságírókat tömörítő szervezet (HFPA) szerdán közleményben hozta nyilvánosságra a díjainak átadásában résztvevő sztárok nevét.

A már említett Phoenix és Zellweger mellett Awkwafina is elnyert egy Golden Globe-díjat az A búcsú című vígjátékban nyújtott alakításáért.

A búcsú - magyar feliratos előzetes #1 / Vígjáték

A búcsú magyar feliratos előzetes / The Farewell HunSub TrailerFilmes ajándékok a MoziShop.hu-nál ☞ https://www.mozishop.hu Országos moziműsor ☞ https://goo...

Idén a nagy sikert aratott Pieces of a Woman című film főszereplője, Vanessa Kirby is igen nagy esélyes a Golden Globe-ra. A Netflix-film rendezője Mundroczó Kornél.

Az életműdíjas filmes kilétét pedig már korábban bejelentették. Mint megírtuk, Norman Lear úttörő tévés producer, forgatókönyvíró kapja az idei Carol Burnet-életműdíjat a februári Golden Globe-díjátadón.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet