A Tenczar házaspár természetközeli otthont szerettek volna, de azzal nem számoltak, hogy a golfpálya mellett, az eltévedő golflabdák ennyi kellemetlenséget fognak okozni.

Közel ötmillió dolláros (több mint 1,7 milliárd forintos) kártérítést ítélt meg a bíróság a házaspárnak, akiknek házát folyamatosan megrongálják a mellettük működő golfpályáról érkező labdák, írja24.hu.

A házaspár természetközeli, nyugodt otthonra vágytak, ezért vásárolták meg 2017-ben a golfklub melletti házat Bostontól 65 kilométerre. Azért perelték be a golfklubot és a ház kivitelezőjét, mert előbbi semmit sem tett, hogy megvédje őket az eltévedt golflabdáktól, utóbbit pedig azért, mert nem figyelmeztették őket. 

A labdák rendszeresen betörik a ház ablakait, és egyszer a kislányukat is halálra rémítette, mikor egy berepült szobája csukott ablakán. 

A kivitelező céggel peren kívül egyeztek meg, a golfklubot pedig közel 5 millió dolláros kártérítésre kötelezte a bíróság. A klub elismerte felelősségét, és átalakítást végzett, hogy a párnak a jövőben kevesebb gondja legyen a tehetségtelenebb golfozók labdáival. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet