A Nap Fotója: Felavatták Göncz Árpád egész alakos szobrát

Felavatták Göncz Árpád író, műfordító, néhai köztársasági elnök szobrát a XIII. kerületben, a róla elnevezett városközpontban pénteken.

A kerület polgármestere avatóbeszédében arról beszélt, Göncz Árpád szellemiségét, az emberekről, a világról alkotott nézetét, életútját követendő példának tekinti a XIII. kerület, a szoborral pedig az egykori államfő emléke, történelmi személyisége előtt is tisztelegnek. Az egykori köztársasági elnök a legmagasabb méltóságban is a köz embere maradt, közvetlensége, rendkívüli nyitottsága, megalkuvás nélküli, kikezdhetetlen erkölcsi tartása párosult a tekintéllyel.

Göncz Árpád államfői nagyságát nem lehet kétségbe vonni, a kivételek közé emelkedett, nem tudta megrontani a hatalom, nem volt benne kivagyiság, nem kísértette meg a személyi kultusz, mindvégig szerény, tisztességes ember tudott maradni, a jót és rosszat egyaránt meglátó morális hatalom jelképe volt.

Göncz Árpád rendíthetetlenül hitt abban, hogy kialakulhat még értelmes politikai kultúra Magyarországon.

Gulyás András, a Göncz Árpád Alapítvány elnöke arról beszélt, Göncz Árpád egész élete a demokráciáért folytatott következetes küzdelem jegyében telt.

Göncz Árpád
Budapest, 2018. Október 5.,
Göncz Árpád Író, Mûfordító, Néhai Köztársasági Elnök Újonnan Felavatott Szobra A Xiii. Kerületben, A Róla Elnevezett Városközpontban 2018. Október 5-Én. A Nézõpont Elnevezésû Egész Alakos Portrészobor Erõs Apolka Szobrászmûvész Alkotása /
Mti / Soós Lajos

Az avatáson Göncz Árpád több korábbi politikustársa és tisztelője is részt vett.

Nézőpont elnevezésű egész alakos portrészobor Erős Apolka szobrászművész alkotása.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból