Nézem Képzőművészet Egy applikáció, ami Yayoi Kusama és Frida Kahlo munkáivá...

Egy applikáció, ami Yayoi Kusama és Frida Kahlo munkáivá varázsol 

Promóció

A Google Arts & Culture által fejlesztett legújabb algoritmus képes Yayoi Kusama és Frida Kahlo alkotásaivá varázsolni a szelfieidet. 

Élet a képeken

Promóció
- Advertisement -

Milyen lenne az életünk egy festményként? Hogyan néznének ki mindennapjaink mondjuk Frida Kahlo, Keith Hering, Basquiat, Leonardo da Vinci vagy Yayoi Kusama vásznain? Az Art Transfer applikáció megtalálta erre a választ.

Az Art Transfer applikációval híres alkotók festményeivé varázsolhatod a képeidet / Forrás: Georgia Coggan

Az alkalmazás az angliai National Gallery és a Japan’s MOA Museum of Art intézmények, valamint a Google Arts & Culture közreműködésével jött létre. A fejlesztett algoritmus nemcsak a kiválasztott műalkotás ecsetvonásaival satírozza át a felhasználni kívánt képeinket, hanem egy algoritmikus rekreációt prezentál. 

Új és átgondolt

Pár évvel ezelőtt, 2018-ban a Google Arts & Culture nevéhez volt köthető az Art Selfies projekt is, ahol az emberek saját magukról lőtt fotóikat híres műalkotásokkal hasonlíthatták össze. A fejlesztés ugyan formabontó volt, és meglehetősen kreatív, nem maradt kritika nélkül. 

Holland kutatók újabb titkokat tártak fel a Leány gyöngy fülbevalóval című festményről

A hágai Mauritshuis galéria kutatói fedték fel az 1665-ben készült festménnyel kapcsolatos eredményeket, írja a The Guardian . A szakértők első alkalommal fedezték fel a lány arcán lévő szempillákat, illetve bizonyítékot találtak arra, hogy a nő feje mögött zöld függöny található.

Az ázsiai, a latin és a fekete felhasználók ugyanis elhanyagolva, kirekesztve érezhették magukat a projektből tekintve, hogy a az elsősorban fehér bőrű alkotásokat helyezett fókuszba. A fényképeket feltöltve a felhasználók csak fehér alanyokkal tudták magukat összehasonlítani, kiemelve a remekművek művészettörténetre gyakorolt jelentős hatását. 

A Google Arts & Culture  kísérletei megmutatják, hogy igenis lehetséges a technológia és a művészet összevetése. A mesterséges intelligencia erőteljes eszköz lehet nemcsak a művészek kezében, de új utakat mutathat az embereknek is, hogy megtapasztalják és tanulják a művészetet  

– olvasható a Google Arts & Culture blogján. Az applikáció segítségével az asztalon díszelgő virágokat könnyedén Vincent Van Gogh íriszeivé tudjuk varázsolni, de Kusama ikonikus ismertető jegyeit is a képeinkbe csempészhetjük, írja a Dazeddigital. 

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3