10 rejtélyes fotó, amit a Google Earth kapott lencsevégre

A Google Earth kamerája meglepő, váratlan és bizarr képeket készít. Néhányat direkt készítenek, másokat pedig véletlenül. Egy-kettő pedig az Anya természet humoráról tesznek tanúbizonyságot.

A Bright Side meghív egy Föld körüli utazásra, dél- és észak-amerikai, közép-ázsiai, európai és afrikai megállókkal. Tekintsünk át néhány elrejtett titkot.

1. Nazca Vonalak, Peru

Peruban találhatóak azok a geoglifák (hatalmas mértani alakzatok), melyeket Nazca Vonalaknak nevezünk. Körülbelül 450 km2-nyi területet tesznek ki. Az ok, hogy miért kerültek oda, és hogy miért, máig rejtély övezi.
Google Earth, Termeszet Kepek, Rejtelyes Fotok, Erdekes Termeszetfotok
/ Fotó: Bright Side

2. A szárazföldi ajkak, Szudán

Két sziklás hegygerinc által alkotott fél mérföld hosszú domb, Szudán Nyugat-Darfur állam, Gharb régiójában. Megtévesztően hasonlít egy zamatos ajakra.
Google Earth, Termeszet Kepek, Rejtelyes Fotok, Erdekes Termeszetfotok1
/ Fotó: Bright Side

3. Boneyard, USA

Az arizónai Tucson-ban található Davis Monthan légibázis, ahol az Egyesült Államok katonai vadászgépei nyugovóra térnek. Ez a hely vált az otthonává több mint 4,400 harcigépnek. A létesítmény nem látogatható, de a Google Earth betekintést enged mi is rejtőzik a falak mögött: szemmelláthatóan az összes II. világháború óta használt repülőgép, a B-52-es nehézbombázótól kezdve az F-14-es szuperszonikus vadászrepülőgépig minden.
Google Earth, Termeszet Kepek, Rejtelyes Fotok, Erdekes Termeszetfotok2
/ Fotó: Bright Side

4. Fort Bourtange, Hollandia

A csillag alakú erődítmény 1593-ban épült Hollandiában, I. Vilmos orániai herceg utasítására. Az építmény eredeti feladata az volt, hogy ellenőrzése alatt tartsa az egyetlen utat, ami Németországot kötötte össze Groningennel, mely a spanyolok fennhatósága alatt volt a 80 éves háború idején.
Google Earth, Termeszet Kepek, Rejtelyes Fotok, Erdekes Termeszetfotok3
/ Fotó: Bright Side

5. Desert Breath, Egyiptom

A Desert Breath az egyiptomi sivatagban, Hurghada és a Vörös-tenger közelében található. Ez egy dupla spirál alakú földrajzi remekmű. Három művész kreálmánya, 1997-ben készült. 89 fokozatosan növekvő, és 89 bemetszett kúp alkotja, spirálba állítva.
Google Earth, Termeszet Kepek, Rejtelyes Fotok, Erdekes Termeszetfotok4
/ Fotó: Bright Side

6. Badlands Guardian, Canada

A Badlands Guardian egy domborzat által alkotott földrajzi képződmény Kanadában. A levegőből erősen hasonlít egy nyugat felé néző, kanadai őshonosra, aki fejdíszt visel. Az emberi építkezés eredményeképp még mintha fülhallgatója is lenne.
Google Earth, Termeszet Kepek, Rejtelyes Fotok, Erdekes Termeszetfotok5
/ Fotó: Bright Side

7. Grand Prismatic Spring, USA

Ez a legnagyobb meleg vizű forrás az Egyesült Államokban. A forrás nevét a meglepő színeiről kapta. Ezek megegyeznek a fehér fény optikai prizmán való törésének színeivel, melyek: a vörös, a sárga, a zöld és a kék.
Google Earth, Termeszet Kepek, Rejtelyes Fotok, Erdekes Termeszetfotok6
/ Fotó: Bright Side

8. Meteor Kráter, USA

Az arizónai kráter körülbelül 50,000 évvel ezelőtt keletkezett a pleisztocén korban, mikor a helyi klíma sokkal hidegebb és nyirkosabb volt a coloradoi-fennsíkon. 1960 és 1970 között a NASA asztronautáit a kráterben képezték ki a Holdra szállásra az Apollo küldetés keretein belül.
Google Earth, Termeszet Kepek, Rejtelyes Fotok, Erdekes Termeszetfotok7
/ Fotó: Bright Side

9. Potash Evaporation Ponds, USA

A világ kálium tartalékai azokból az ősi óceánokból származnak, melyek azelőtt a szárazföldeket borították. Miután a víz elpárolgott, a kálium-sók hatalmas területen rakódtak le. Az idő múlásával, a kőzetlemezek csúszásával ezek több ezer láb mélyre kerültek, és káliumérccé váltak.
Google Earth, Termeszet Kepek, Rejtelyes Fotok, Erdekes Termeszetfotok8
/ Fotó: Bright Side

10. Hajóroncs, Irak

Basrában, Irakban a Google Earth jónéhány hajóroncsot kapott lencsevégre. Néhány csak az oldalára dőlve lebeg, míg mások félig kiemelkednek, és jócskán rozsdásak.
Google Earth, Termeszet Kepek, Rejtelyes Fotok, Erdekes Termeszetfotok9
/ Fotó: Bright Side

11. A tengeri szörny, Új-Zéland

A tengeri élet egy furcsa formáját kapta le a Google Earth Új-Zéland észak-keleti részén. Olyan mintha egy hatalmas tengeri kígyó lenne. Ahhoz, hogy ez egy bálna legyen, túl gyors, cápának pedig túl nagy.
Google Earth, Termeszet Kepek, Rejtelyes Fotok, Erdekes Termeszetfotok10
/ Fotó: Bright Side

12. Snow Saddle, Nepál

Kangtega, amit Snow Saddle-ként (Havas Nyereg) is ismernek, egy hatalmas hegycsúcs a Himaláján, 6782 méter hosszan.
Google Earth, Termeszet Kepek, Rejtelyes Fotok, Erdekes Termeszetfotok11
/ Fotó: Bright Side

A fekete folt, ami a Google Earth-ön kitakarja ezt, egy kicsit rejtélyes.

Google Earth, Termeszet Kepek, Rejtelyes Fotok, Erdekes Termeszetfotok12

Korábban már beszámoltunk 2020 legszebb természetfotóiról a Nature Talks Fotófesztiválon.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

napi 3 kave egeszseges, egeszseges kavet inni, kave ivas

Napi 3-4 csésze kávé még jót is tesz az egészségednek

A kávézás hátrányairól többet lehetett olvasni az elmúlt években, mint az előnyeiről. Ám a legfrissebb kutatások szerint sokkal több pozitív hatása van szervezetünkre, mintsem negatív, így kifejezetten egészséges szokásnak mondható.

jol ismert termek, jol ismert termekek korabban, jol ismert termekek a kezdetekben

10 jól ismert termék legelső példányai

Ezt a többször használható fogamzásgátló eszközt báránybőrből készítették Svédországban, az 1600-as években. A használati utasítása is fennmaradt, amiben azt írják, hogy meleg tejjel kell tisztítani, hogy elkerüljék a nemi betegségek terjedését.

haj egeszseg, haj apolasi tanacsok, haj apolasi tippek, egeszsegtelen haj5

8 dolog, amit a hajad elárulhat az egészségedről

A hajhullás összefüggésben állhat az endokrin rendszerrel és az immunrendszerrel, de lehet a cukorbetegség jele is. Ezért célszerű mielőbb orvoshoz fordulni. Rögtön kétségbe esni azonban felesleges, mert lehet, hogy csak egyszerű vitaminhiányról vagy stresszről van szó.

egeszseges korom, korom egeszseg, beteg kormok tunetei

Így árulják el a körmeid, hogy mennyire vagy egészséges

A köröm alakja, felülete, színe a természetes körömnek gyakorlatilag ablak szervezetünk egészségi állapotára. A rajta észlelhető változásokra éppen ezért érdemes odafigyelni, hiszen nem csak tápanyaghiányt jelezhetnek, de akár olyan komoly betegség tüneteit is mutathatják, mint a rák.

Nincs több cikk