Ezért láthatók ma a Google logóján nők 5 országból

Kezdetét vette a női labdarúgó-világbajnokság, amelyet Franciaországban rendeznek, június 7. és július 7. között. Ennek apropóján 5 országot választott ki a Google a mai logójának.

Az senkit sem lep meg, hogy a legnépszerűbb kereső, a Google napról napra egy-egy neves esemény, művész előtt tiszteleg. Nemrégiben az 50 éve útjára induló Pride volt terítéken.

50 évet ölel fel a Google mai logója: a Pride előtt tiszteleg az óriáscég

Körülbelül 50 évvel ezelőtt, 1969. június 28-án, New Yorkban található Stonewall melegbár adott otthont annak az eseménynek, amely meghatározója és alakítója lett az LMBTQ-közösségnek. A Stonewall-lázadás azt követően tört ki, hogy a közösség tagjai szembeszálltak az őket zaklató rendőrökkel. A hatóságok többeket letartóztattak. Azonban ez csak olaj volt a tűzre, és még nagyobb ellenállás vette kezdetét.

Sőt, két évvel ezelőtt 13 figyelemre méltó nő, mint például Frida Kahlo vagy épp Ida Wells volt látható a kezdőoldalon. A mai napon a Google a 2019-es női labdarúgó-világbajnokság alkalmából cserélte le a logóját. Csak úgy, mint a férfi labdarúgó-világbajnokság tekintetében, úgy a női is négyévente kerül megrendezésre.

google logója női foci vébé 2019
A Google logója június 12-én, a 2019-es női foci vébé előtt tisztelegve

Az első női labdarúgó-világbajnokságot 1991-ben tartották meg. Ezen esemény 61 évvel az első férfi labdarúgó-világbajnokság után történt, ami az 1930-as torna volt. A jelenlegi formátumban 24 csapat versenyez minden negyedik évben a trófea elnyeréséért.

A csapatokat egyaránt négyes csoportba sorsolták, melyekből az első két helyezettek mellett a négy legjobb harmadik is bejut a legjobb 16 közé. A nyolcaddöntőtől kezdve egyenes kieséses rendszerben zajlanak a küzdelmek.

Az óriáscég 5 országot választott ki – Nigéria, Japán, Spanyolország, Franciaország, Németország és Norvégia –, hogy tisztelegjen az esemény előtt. A logón női, rajzolt labdarúgók láthatók.

Őket ünnepli még a Google a logóival

Nem csak a női foci vébé előtt tiszteleg a keresőóriás. Ezen a napon 60 évét ünnepli Margaret Ogola kenyai író, emberjogi aktivista is. Ogola mellett Charles Addams rajzfilmkészítő a 100. születésnapját ünnepli, valamint Oroszországgal szembeni Fülöp-szigetek függetlenségének napja is erre a napra esik. Fontos megjegyezni, hogy a fülöp-szigetekiek függetlensége azzal is járt, hogy megszűnt a Szovjetunió, minek után megszületett Oroszország – ezen esemény előtt is tiszteleg az óriásvállalat. Végezetül Brazília “legromantikusabb napja”, a Dia Dos Namorados napja is kiemelt esemény a Google-nek.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból