Követem Élet + Stílus Ezért láthatók ma a Google logóján nők 5 országból

Ezért láthatók ma a Google logóján nők 5 országból

Promóció

Kezdetét vette a női labdarúgó-világbajnokság, amelyet Franciaországban rendeznek, június 7. és július 7. között. Ennek apropóján 5 országot választott ki a Google a mai logójának.

Promóció
- Advertisement -

Az senkit sem lep meg, hogy a legnépszerűbb kereső, a Google napról napra egy-egy neves esemény, művész előtt tiszteleg. Nemrégiben az 50 éve útjára induló Pride volt terítéken.

50 évet ölel fel a Google mai logója: a Pride előtt tiszteleg az óriáscég

Körülbelül 50 évvel ezelőtt, 1969. június 28-án, New Yorkban található Stonewall melegbár adott otthont annak az eseménynek, amely meghatározója és alakítója lett az LMBTQ-közösségnek. A Stonewall-lázadás azt követően tört ki, hogy a közösség tagjai szembeszálltak az őket zaklató rendőrökkel. A hatóságok többeket letartóztattak. Azonban ez csak olaj volt a tűzre, és még nagyobb ellenállás vette kezdetét.

Sőt, két évvel ezelőtt 13 figyelemre méltó nő, mint például Frida Kahlo vagy épp Ida Wells volt látható a kezdőoldalon. A mai napon a Google a 2019-es női labdarúgó-világbajnokság alkalmából cserélte le a logóját. Csak úgy, mint a férfi labdarúgó-világbajnokság tekintetében, úgy a női is négyévente kerül megrendezésre.

A Google logója június 12-én, a 2019-es női foci vébé előtt tisztelegve

Az első női labdarúgó-világbajnokságot 1991-ben tartották meg. Ezen esemény 61 évvel az első férfi labdarúgó-világbajnokság után történt, ami az 1930-as torna volt. A jelenlegi formátumban 24 csapat versenyez minden negyedik évben a trófea elnyeréséért.

A csapatokat egyaránt négyes csoportba sorsolták, melyekből az első két helyezettek mellett a négy legjobb harmadik is bejut a legjobb 16 közé. A nyolcaddöntőtől kezdve egyenes kieséses rendszerben zajlanak a küzdelmek.

Az óriáscég 5 országot választott ki – Nigéria, Japán, Spanyolország, Franciaország, Németország és Norvégia –, hogy tisztelegjen az esemény előtt. A logón női, rajzolt labdarúgók láthatók.

Őket ünnepli még a Google a logóival

Nem csak a női foci vébé előtt tiszteleg a keresőóriás. Ezen a napon 60 évét ünnepli Margaret Ogola kenyai író, emberjogi aktivista is. Ogola mellett Charles Addams rajzfilmkészítő a 100. születésnapját ünnepli, valamint Oroszországgal szembeni Fülöp-szigetek függetlenségének napja is erre a napra esik. Fontos megjegyezni, hogy a fülöp-szigetekiek függetlensége azzal is járt, hogy megszűnt a Szovjetunió, minek után megszületett Oroszország – ezen esemény előtt is tiszteleg az óriásvállalat. Végezetül Brazília “legromantikusabb napja”, a Dia Dos Namorados napja is kiemelt esemény a Google-nek.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3