Kétszeres Oscar-díjasok formálják meg Gorbacsovot és Reagant

James Foley (A sötét ötven árnyalata, A szabadság ötven árnyalata) rendezi az 1986-os izlandi szovjet-amerikai csúcstalálkozóról szóló, 2012 óta tervezett, Reagan & Gorbachev című filmet.

Kétszeres Oscar-díjasok alakítják a politikusokat

Az eredeti terveknek megfelelően a kétszeres Oscar-díjas Christoph Waltz (Becstelen brigantyk – 2009, Django elszabadul – 2012) alakítja Mihail Gorbacsov szovjet, a szintén kétszeres Oscar-díjas Michael Douglas (Száll a kakukk fészkére – 1976, Tőzsdecápák – 1988)pedig Ronald Reagan amerikai elnököt – értesült a Deadline.

Chritopher Waltz Michael Douglas Gorbacsov Es Reagan Rejkavik Csucstalalkozo Film
Chritopher Waltz (b) és Michael Douglas (j) / Fotó: Getty Images

A korábbi tervektől eltérően nem mozifilm, hanem minisorozat örökíti meg a hidegháború végét jelentő kétnapos történelmi reykjavíki találkozót. A 2012-es tervek szerint a rendező a brit Mike Newell lett volna. A projekt neve is változott, a produkciót Reykjavík helyett Reagan & Gorbachev címmel mutatják be tévécsatornák és streaming-szolgáltatók.

Könyvadaptáció lesz

A minisorozatot a Paramount Television Studios valósítja meg Ken Adelman, az amerikai fegyverzetellenőrzési és leszerelési ügynökség egykori igazgatója Reagan at Reykjavik: Forty-Eight Hours That Ended the Cold War című könyve alapján.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Az eredetileg különösebb jelentőség nélkülinek, csak a további tárgyalások menetének felvázolására szánt 48 órás reykjavíki szovjet-amerikai csúcstalálkozóból végül “a világot megváltoztató hétvége lett” – írta a filmes hírportál.

Mihail Gorbacsov Ronald Reagan Chistopher Waltz Michael Douglas Rejkavik Film 1
Mihail Gorbacsov (b) szovjet elnök és Ronald Reagan (j) amerikai elnök tollat cserél az 1986-os csúcstalálkozón / Fotó: Bob Daugherty / AP

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikortól és mely műsorszolgáltatóknál lesz látható a történelmi dráma.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból