James Foley (A sötét ötven árnyalata, A szabadság ötven árnyalata) rendezi az 1986-os izlandi szovjet-amerikai csúcstalálkozóról szóló, 2012 óta tervezett, Reagan & Gorbachev című filmet.

Kétszeres Oscar-díjasok alakítják a politikusokat

Az eredeti terveknek megfelelően a kétszeres Oscar-díjas Christoph Waltz (Becstelen brigantyk – 2009, Django elszabadul – 2012) alakítja Mihail Gorbacsov szovjet, a szintén kétszeres Oscar-díjas Michael Douglas (Száll a kakukk fészkére – 1976, Tőzsdecápák – 1988)pedig Ronald Reagan amerikai elnököt – értesült a Deadline.

Chritopher Waltz Michael Douglas Gorbacsov Es Reagan Rejkavik Csucstalalkozo Film
Chritopher Waltz (B) És Michael Douglas (J) / Fotó: Getty Images

A korábbi tervektől eltérően nem mozifilm, hanem minisorozat örökíti meg a hidegháború végét jelentő kétnapos történelmi reykjavíki találkozót. A 2012-es tervek szerint a rendező a brit Mike Newell lett volna. A projekt neve is változott, a produkciót Reykjavík helyett Reagan & Gorbachev címmel mutatják be tévécsatornák és streaming-szolgáltatók.

Könyvadaptáció lesz

A minisorozatot a Paramount Television Studios valósítja meg Ken Adelman, az amerikai fegyverzetellenőrzési és leszerelési ügynökség egykori igazgatója Reagan at Reykjavik: Forty-Eight Hours That Ended the Cold War című könyve alapján.

Kapcsolódó cikk

Az eredetileg különösebb jelentőség nélkülinek, csak a további tárgyalások menetének felvázolására szánt 48 órás reykjavíki szovjet-amerikai csúcstalálkozóból végül “a világot megváltoztató hétvége lett” – írta a filmes hírportál.

Mihail Gorbacsov Ronald Reagan Chistopher Waltz Michael Douglas Rejkavik Film 1
Mihail Gorbacsov (B) Szovjet Elnök És Ronald Reagan (J) Amerikai Elnök Tollat Cserél Az 1986-Os Csúcstalálkozón / Fotó: Bob Daugherty / Ap

Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mikortól és mely műsorszolgáltatóknál lesz látható a történelmi dráma.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet