Már tavaly óta készül valamire a Netflixszel karöltve a Gorillaz zenekar, az biztos, hogy a frontember régóta dédelgetett álma van készülőben.

Guinness Rekord után egész estés film

A brit származású Gorillaz az elmúlt húsz év kultikus zenekarává vált. Különleges koncepciójukat tekintve, miszerint a videóklipek szereplői rajzolt karakterek, rengeteg filmet és képregényt ihlettek már. Az alapötlet Damon Albarn és Jamie Hewlett képregényíró fejéből pattant ki 1998-ban.

Első lemezük hétmillió példányban kelt el és ezzel bekerültek a Guinness Rekordok Könyvébe mint a legnépszerűbb virtuális együttes.

A Gorillaz lassan csepegteti az informáicókat

2020 októberében mutatták be leújabb albumukat, a Song Machine, Season One: Strange Timez-t, ami remek visszhangnak örvendett. Már ekkor felmerült az ötlet, hogy egészestés filmet csinálnak a zenekarról, erről egy Apple Musicnak adott interjúban beszélt a frontember.

A Netflixnél vagyok, mert épp egy egészestés Gorillaz filmet készítünk. Délután tartunk ötletelést a forgatókönyvvel kapcsolatban. Nagyon izgatott vagyok, hogy végre megvalósul, már régóta vágyom rá.

– idézte vissza a beszélgetést a Collider. 

Egyelőre sem a Netflix, sem Albarn nem nyilatkozott a filmmel kapcsolatban, reméljük azért mert teljes gőzzel haladnak a munkálatok.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet