Hallgatom A Gorillaz új száma, a How Far? a nemrég...

A Gorillaz új száma, a How Far? a nemrég elhunyt Tony Allen tiszteletére jelent meg

Promóció

A Gorillaz kollaborációs projektjének, a Song Machine-nek legújabb száma, a How Far? szomorú apropóból jelent meg május elején.

„Nincs vége”

Promóció
- Advertisement -

A Grammy-díjas Gorillaz együttes új számmal jelentkezett a legendás nigériai dobos, Tony Allen tiszteletére, írja a Variety. Az április 30-án egy érbetegség, aorta-aneurizma következtében elhunyt zenész haláláról a ContextUs is beszámolt.

/ Fotó: Gorillaz

Allen az afrobeat stílus úttörőjének számított, közel három évtizeden át dolgozott együtt Fela Kutival. A Gorillazzal már korábban is rögzítettek több közös számot, Allen legutóbb a How Far?-ban dobolt az együttessel. Damon Albarn, a Gorillaz egyik alapító tagja egy Allentől kölcsönzött idézettel („Nincs vége”) és egy rövid videóval emlékezett meg a Twitteren zenésztársáról.

Damon Albarn on Twitter

There is no end – Tony Allen https://t.co/a5fHxFgvYm

A számot a brit rapper, Skepta írta, vele együtt vették fel Londonban, még éppen a kijárási tilalom kezdete előtt.

Albarn és Allen közös együttesben is játszottak

A How Far? egyben az együttes kollaborációs-sorozatának, a Song Machine-nek a legújabb része is. Január végén mi is kíváncsian figyeltük, mi sül ki a közösségi médiában rejtélyesen beharangozott projektből, még az első „epizód” megjelenése előtt, amelyben az angol rapper, Slowthai és az amerikai Slaves együttes állt össze a négy animált figura mögé rejtőző bandataggal. A második és harmadik részt február végén és április elején osztották meg a rajongókkal. Egy sajtóközlemény szerint Allen halálának híre után a Gorillaz azonnal meg akarta jelentetni a How Far?-t a világhírű dobos tiszteletére.

Meghalt Hamid Cheriet “Idir”, Algéria művészeti ikonja

Idir szombaton halt meg Párizsban, a francia lapok szerint tüdőelégtelenség miatt vitték kórházba pénteken. A halálhírt a művész hivatalos Facebook-oldalán a családja erősítette meg. Abdel-Madzsid Tebbun algériai elnök a Twitteren emlékezett meg az énekesről. “Halálával Algéria kultúrája egy oszlopát, az algériai művészet egy ikonját veszítette el” – írta az énekesről, aki szülőföldjén “nemzeti kincsnek” számított.

Albarn és Allen mindketten a 2006-ban alakult The Good, the Bad & the Queen formáció tagjai voltak a The Clash basszusgitárosával, Paul Simononnal és a The Verve-ből ismert Simon Tonggal. 2007-ben jelentkeztek első, a csapat nevét viselő lemezükkel, amelyet 2018-ban követett a második, Merrie Land című album.

Meghalt Lee Konitz dzsessz-szaxofonos koronavírus miatti komplikációban

Lee Konitz utolsóként távozott azon zenészek közül, akik szerepeltek Miles Davis hetven évvel ezelőtti kultikus albumán, a Birth of the Coolon. Halálhírét, annak okát fia, Josh Konitz erősítette meg – írta csütörtökön a . A dzsessz-szaxofonos a koronavírusból származó komplikációk következtében hunyt el.

A Song Machine további darabjait, amelyek olyan művészek közreműködésével készültek mint például Schoolboy Q és Sampa the Great, Albarn már korábban megelőlegezte a közösségi oldalakon.

Gorillaz – How Far? Ft. Tony Allen & Skepta

“I want to take care of youngsters – they have messages and I want to bring them on my beat.” – Tony Allen Gorillaz present Song Machine | Season One How Far…

Promóció
ForrásVariety
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3