Görög Zita felháborodottságáról posztolt, amiért Sebestyén Balázs és Vadon Jani megaláztak egy kisfiút a Celeb vagyok, ments ki innen! című műsorban.

Celeb vagyok, ments ki innen! adásában Vadon Jani egy magyarul nem beszélő kisfiú testsúlyára és édesanyja szexuális életére utalgatva alázott meg egy kisfiút. Sebestyén Balázs a jelenet után viccelődve megjegyezte, hogy “szegény, abuzáltuk”. Az eset nagy felháborodást keltett, Vadon Jani pedig a másnapi adásban bocsánatot kért.

Görög Zita közösségi média-oldalán osztotta meg a véleményét a jelenetről, amit a 168 szemlézett. Posztját azzal kezdte, hogy eleinte nem akart beszélni a műsorban történtekről.

Nem akartam egy olyan műsort népszerűsíteni, ahol a szerkesztők és műsorvezetők élőben abuzálnak egy 10 éves kisfiút. De a szalagcímekben szereplő mondatok, amelyek azt harsogják, a NÉZŐK SZERINT elfogadhatatlanul beszéltek a kisfiúval, felhúzott.

“Tényleg alig érzi ezt valaki? Csak a néző? Nem meri leírni mindenki, hogy ez gáz? Hogy egy gyermeket nem alázunk meg? Hány főszerkesztőnek van helyén a szíve, mer beolvasni az RTL-nek és van tisztában a gyermekjogokkal? Hol tartunk? Hová tartunk, ha egy ilyen párbeszéd élőben lemehet? Kíváncsi lennék a kisfiú szerződésére, a tiszteletdíjra amit kapott! Kíváncsi lennék a vezérlőben ülők reakciójára, amikor Vadon Jani a kérdésekkel bombázta Pedritót, a »statiszta« gyermeket.”

A férfi, aki a Forbes magazin szerint az egyik legbefolyásosabb magyar, a férfi, aki zen buddhistának vallja magát, aki szerint túl rövid ahhoz az élet, hogy bűntudatot cipeljük magunkkal, az a férfi nem fél nemi erőszakon viccelődni, a királynő halálán vagy egy 10 éves gyermeken.

“Kijelentése szerint pedig tisztában volt, mi zajlott előtte. De nem tett semmit. Ahogy az RTL is mélyen hallgat. Vadon Jani erőtlen bocsánat kérése nem elég!” – jelentette ki a modell-műsorvezető, majd tovább kritizálta Sebestyént, utalva egy korábbi nyilatkozatára, miszerint műsorvezetőként az a dolga, hogy érzelmeket váltson ki, és megossza a hallgatókat, és ez inkább a munkájával járó feladat, mint a személyiségének része.

Ezt hívják profizmusnak? A mindenen átgázoló, mindent a nézettségért hozzáállást? Érzelmeket másképp nem lehet kiváltani?

– tette fel a költői kérdést Görög. 

Az esetről az író-aktivista Mérő Vera is kifejtette a véleményét, kijelentve, hogy ha az RTL Klub valóban annyira elkötelezett a gyermekjogokért, mint ahogyan azt állítja, akkor a bocsánatkérés itt már nem lesz elég.

Dicséretes amúgy, ahogy Sebestyén Balázs a saját családját, gyerekeit óvja a nyilvánosságtól, kár, hogy a máséra már nem ilyen érzékeny.

Olyannyira nem az, hogy ahhoz a korszakához képest, amikor túlsúlyos kamaszlányt terrorizált, mindössze annyit fejlődött, hogy ezúttal háttérben rötyögve asszisztált a gyermekbántalmazáshoz. (Azt hiszem, ezután bajosan tudom komolyan venni, hogy az ifjúkori húzásaiért utóbb sokszor elnézést kért.)

“Vadon Jánosnak nincs mondanivalóm, ő ezúttal végképp kiiratkozott mindenhonnan, ahol a kicsit is jóérzésű emberek úgy nagyjából jól érzik magukat. A szerkesztőknek viszont mindenképpen javasolnék egy érzékenyítő tréninget – már ha ezután megtarthatják az állásukat.”

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet