Eszem + Iszom GasztroArt Átadták a Gourmet díjakat, ők a fesztivál legmenőbb kiállítói,...

Átadták a Gourmet díjakat, ők a fesztivál legmenőbb kiállítói, ételei

Idén is hatalmas volt az érdeklődés a legmenőbb hazai gasztrofesztivál iránt. A négy nap alatt több mint húszezren jöttek el a OTP Bank Gourmet Fesztiválra, a Millenárisra. 

- Advertisement -

Évek óta egyre nagyobb az érdeklődés a minőségi gasztronómia iránt, így nem csoda hogy a szakma legnagyobb presztízsű kiállításán is nagy volt idén a forgalom. Minden feltétel adott volt, hogy “egyhelyben” végigkóstolhassuk Magyarországot. 

Kreinbacher Bistro / Fotó: Gourmet Fesztivál hivatalos Facebook-oldala

Hagyományteremtő szándékkal tavaly indult a Gourmet díj, amelynek keretében díjazzák a fesztivál legjobb kiállítóját és legjobb ételét. A díjakat Pohner Ádám, a Kistücsök séfhelyettese adta át, aki hazánkat képviseli majd a Bocuse d’Or szakácsverseny európai fordulóján, Torinóban. A szakmai zsűri értékelésén túl a közönség is szavazhatott kedvenceire, így két kategóriában is adtak át díjakat. Sőt, egy különdíj is gazdára talált. 

Innio Étterem / Tóth Szilárd , Sajben Csaba , Benkő Zoltán (balról jobbra) / Fotó: Gourmet Fesztivál

A gasztroszakemberekből álló zsűri idén a legjobb ételnek a Kreinbacher Bistro alkotását választotta, ami nem más, mint a „Szent Jakab-kagyló, ponzu, avokádókrém, lazackaviár”. Díjat kapott a legjobb kiállító is, ebben a kategóriában összhatást, az ételek konzisztenciáját és minőségét, a stand megjelenését, illetve a fesztivál szempontjából hozzáadott értéket vizsgálták. 2018. legjobb kiállítója az Innio Étterem lett. 

tavaly a Bori Mami kajája volt a legeleslegkedvencem a Gourmet-n. idén annyira bevállalós, hogy simán lehe tidén is #favorit a Mátra. 2. kép, de ez az előétel: éticsiga és házi csipetke (tintahal tintán megfuttatva), amit kórusban éneklô népviseletes nénik szaggattak ritmusra napokig. (láttam egy videót, akkor még nem ittam.) 1. kép: kakastaréj és kakashere, pici #spárga és zsendicegombóc (simán utóbbiért is eladnám a fél lelkem) 👉 #cockcomb #dumpling 👉👉#csipetke #snails #eathungary #mutimiteszel #mik #instahun #budapest #budapestagram #hetvege #gourmetfesztival #matra #hungary

28 Likes, 0 Comments – Stella D. Bánlaki (@dalmastella) on Instagram: “tavaly a Bori Mami kajája volt a legeleslegkedvencem a Gourmet-n. idén annyira bevállalós, hogy…”

A Legjobb édesvízi halból készült étel kategóriában egy különdíjat is kiosztottak, amit a szakma bírálata alapján a Kistücsök étterem – „Házi kenyérgombóc nyurgaponty császárhússal, sóska szósszal” étele kapott. A látogatók is szavazhattak. Aközönség szerint a legjobb kiállító és étel kategóriában a gyöngyösi Bori Mami vitte el a pálmát.

Promóció

legnépszerűbbek

Ezek a legjobb Tarantino-filmek a Rotten Tomatoes szerint

A Rotten Tomatoes-on a közönség értékelései alapján így rangsorolták Tarantino filmjeit.

Bödőcs Tibor: „Hugyozzál Hölgyet hermelinnel a hóba, hülyegyerek!” – Így veti a képzőművészetbe magát Bödőcs

Bödőcs Tibor humoristának október elején jelent meg második könyve, a Meg se kínáltak. Korábban már elolvastuk, „megkritizáltuk”, most pedig kiszemezgettük belőle a képzőművészethez – kulturális magazin révén – kötődő legjobb idézeteket.

a szerk. ajánlása

Ilyen lenne, ha a kedvenc filmjeleneteinket a kedvenc Disney-karaktereinkkel vegyítenénk

A Disney-figurák jól mutatnak a hollywoodi filmek jeleneteiben is

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

"Kásler Miklósnak szeretném ajánlani a 10 című előadásunkat, mert az a tízparancsolatról szól", mondja Sodró Eliza.

Ez a 100 legjobb könyv, amelyek átformálták a világot – A 10 legjobb ifjúsági regény

A BBC összeállította minden idők legnagyobb hatású angol nyelvű regényeinek 100-as listáját. Cikksorozatunk hetedik részében a tíz legjobb ifjúsági regényt mutatjuk be.

most pörög

Az 50 év után előkerült iratok szerint Samuel Beckett Nobel-díja ellen a biztosság elnöke kampányolt

Samuel Beckett irodalmi Nobel-díja megosztotta a jelölőbizottság tagjait, ez derült ki a Svéd Akadémia archívumának frissen előkerült irataiból.

Tóth Gabi férje, Krausz Gábor a nők védelmére kelt Schobert Norbi videója után

A hétfői ebéd előtt olyan Facebook-videót rögzített Schobert Norbi, hogy tematizálta a magyar közéletet.

Rendezők, akik világhírű festményeket csempésztek filmjeikbe – Ilyen a mozi és képzőművészet csodálatos találkozása

Mi köze Klimt A csók című festményének Scorsese Viharszigetéhez? Vagy a Forrest Gump kis Jenny-jének a 20. század egyik leghíresebb amerikai képéhez?

Brad Pitt: “Quentin Tarantino több nőt szabadított meg a cipőjétől, mint a reptéri ellenőrök valaha”

Nem csak Leonardo DiCapriót és Margot Robbie-t említette meg, de kifejezte háláját Margot Robbie lábfeje, Dakota Fanning lábfeje és Margaret Qualley lábfeje iránt is Brad Pitt.

ez is érdekeltéged
<3