Idén is hatalmas volt az érdeklődés a legmenőbb hazai gasztrofesztivál iránt. A négy nap alatt több mint húszezren jöttek el a OTP Bank Gourmet Fesztiválra, a Millenárisra. 

Hirdetés

Évek óta egyre nagyobb az érdeklődés a minőségi gasztronómia iránt, így nem csoda hogy a szakma legnagyobb presztízsű kiállításán is nagy volt idén a forgalom. Minden feltétel adott volt, hogy “egyhelyben” végigkóstolhassuk Magyarországot. 

Kreinbacher Bistro / Fotó: Gourmet Fesztivál hivatalos Facebook-oldala

Hagyományteremtő szándékkal tavaly indult a Gourmet díj, amelynek keretében díjazzák a fesztivál legjobb kiállítóját és legjobb ételét. A díjakat Pohner Ádám, a Kistücsök séfhelyettese adta át, aki hazánkat képviseli majd a Bocuse d’Or szakácsverseny európai fordulóján, Torinóban. A szakmai zsűri értékelésén túl a közönség is szavazhatott kedvenceire, így két kategóriában is adtak át díjakat. Sőt, egy különdíj is gazdára talált. 

Innio Étterem / Tóth Szilárd , Sajben Csaba , Benkő Zoltán (balról jobbra) / Fotó: Gourmet Fesztivál

A gasztroszakemberekből álló zsűri idén a legjobb ételnek a Kreinbacher Bistro alkotását választotta, ami nem más, mint a „Szent Jakab-kagyló, ponzu, avokádókrém, lazackaviár”. Díjat kapott a legjobb kiállító is, ebben a kategóriában összhatást, az ételek konzisztenciáját és minőségét, a stand megjelenését, illetve a fesztivál szempontjából hozzáadott értéket vizsgálták. 2018. legjobb kiállítója az Innio Étterem lett. 

tavaly a Bori Mami kajája volt a legeleslegkedvencem a Gourmet-n. idén annyira bevállalós, hogy simán lehe tidén is #favorit a Mátra. 2. kép, de ez az előétel: éticsiga és házi csipetke (tintahal tintán megfuttatva), amit kórusban éneklô népviseletes nénik szaggattak ritmusra napokig. (láttam egy videót, akkor még nem ittam.) 1. kép: kakastaréj és kakashere, pici #spárga és zsendicegombóc (simán utóbbiért is eladnám a fél lelkem) ? #cockcomb #dumpling ??#csipetke #snails #eathungary #mutimiteszel #mik #instahun #budapest #budapestagram #hetvege #gourmetfesztival #matra #hungary

24 Likes, 1 Comments – Stella D. Bánlaki (@dalmastella) on Instagram: “tavaly a Bori Mami kajája volt a legeleslegkedvencem a Gourmet-n. idén annyira bevállalós, hogy…”

A Legjobb édesvízi halból készült étel kategóriában egy különdíjat is kiosztottak, amit a szakma bírálata alapján a Kistücsök étterem – „Házi kenyérgombóc nyurgaponty császárhússal, sóska szósszal” étele kapott. A látogatók is szavazhattak. Aközönség szerint a legjobb kiállító és étel kategóriában a gyöngyösi Bori Mami vitte el a pálmát.

Hirdetés