Egy félresikerült szelfi tett kárt Dalí és Francisco Goya festményeiben

Egy orosz múzeumban két híres festmény sérült meg egy csapat szelfizőnek köszönhetően. A csapat Dalí- és Goya-festményekkel akartak pózolni, de véletlenül megérintették az állványt, ezzel leborítva az alkotásokat.

Számtalan szelfiből adódó balesetről számolhattunk már be. Ezúttal Francisco Goya Los Caprichos rajzsorozat egyik darabja és annak Salvador Dalí-féle verziója bánta a fényképet.

Óvatosan a szelfi-szűrőkkel! A Snapchat-diszmorfia a testképzavar új fajtája

Egyre többen vannak azok, akik plasztikai műtétnek vetnék alá magukat, csak hogy úgy nézzenek ki, mint a különböző szelfi-szerkesztő applikációkkal készített torz önarcképeik.

Az Orosz Belügyminisztérium nyilvánosságra hozta a videófelvételt, ami egy gyanútlan látogatót ábrázol, ahogy egy műalkotáshoz közeledik, mikor az állvány majdnem ráesik. A ledőlt fal mögött egy nő látható.

A DesignTaxi beszámolója alapján a Goya-alkotás kerete és üvege tört össze, a Dalí verzió ezen felüli károkat is szenvedett. A műalkotások a galéria tulajdonosának személyes gyűjteményébe tartoztak.

goya dalí szelfi
Egy szelfi-baleset okozta a Goya és Dalí alkotások sérülését. / Fotó: MIA Russia /

Az Orosz Belügyminisztérium (MIA) azonosította a három nőt, akik bevallásuk szerint véletlenül értek hozzá az állványhoz, miközben egy fényképet akartak készíteni magukról. A MIA a rendőrséghez fordult, de nem emeltek vádakat a látogatók ellen.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból