Hivatalos: jön a Grace Klinika 18. évada, folytatódhat tehát az ABC csatorna rekorder sorozatának menetelése. Ráadásul, a sorozat spinoffja, a 19-es körzet ötödik évadja is zöld utat kapott.

Sosem láttunk még ilyen hosszú kórházsorozatot

Jövőre sem kell lemondanunk Grey doktornő eseteiről: az ABC továbbra is műsoron tartja legnézettebb sorozatát. A Grace Klinika már korábban elnyerte a televíziózás történetének legrégebb óta futó orvosi sorozata címet. Krista Vernoff, a produkció mögött álló agytröszt továbbra is executive producerként és sorozatfelelősként fog a produkció mellett bábáskodni. 

Az újabb évadról szóló megállapodás létrejöttének egyik feltétele volt, hogy a Disney TV Stúdió idén márciusban megegyezzen Vernoffal. Ezután három kulcsszereplővel, Ellen Pompeóval (dr. Meredith Grey), Chandra Wilsonnal (dr. Miranda Bailey) és James Pickens Jr-ral kellett tárgyalniuk az évad végén lejáró szerződésük meghosszabbításáról.

Grace-Klinika-18-Evad

A szintén régi motorosnak számító Jesse Williams (dr. Jackson Avery) viszont úgy döntött, hogy 12 évad után kiszáll. Pompeo, aki a főszerep mellett egyben a sorozat egyik producere is, hosszas tárgyalások után egy évre kötelezte el magát a stúdiónak.

Kapcsolódó cikk

Craig Erwich, a Hulu Originals és az ABC Entertainment elnöke azt hangsúlyozta, hogy milyen sokat tett a két sorozat azért, hogy bemutassa a nagyközönségnek a valódi hősök, az orvosok és a tűzoltók munkáját. Hozzátette, hogy a lenyűgöző és együttérző történetek jellemzik mindkét produkciót, ami a forgatókönyvírók érdeme, írja a Deadline.

A frontvonalban dolgozók előtt tiszteleg a Grace Klinika és a 19-es körzet stábja

Mind a Grace Klinika, mind a 19-es körzet jelenlegi évadjában reagáltak a tavalyi év legfontosabb eseményeire, vagyis foglalkoztak a koronavírus-járvánnyal, a faji egyenlőtlenségek és a rendőrségi brutalitás problémájával. Az orvossorozatban több, a közönség által kedvelt szereplő is felbukkant, így Patrick Dempsey (dr. Derek Sheperd), T.R. Knight (dr. George O’Malley, Eric Dane (dr. Mark Sloan) és Chyler Leigh (dr. Lexie Grey), akiket már korábban karakterük halálával kiírtak a sorozatból.

„A Grace Klinika és a 19-es körzet írói, rendezői, szereplőgárdája és stábja nagyon sokat dolgozott azért, hogy elkészülhessen a mostani évad. Megoldottuk, hogy nagyon vigyázzunk egymásra a forgatáson, ugyanakkor hatalmas megtiszteltetésnek éreztük, hogy munkánkkal elismerésünket fejezhettük ki a frontvonalban dolgozóknak” – nyilatkozta Vernoff.

A 2020-2021-es televíziós évadban Amerikában a 18-49 éves korosztályban a Grace Klinika lett a legnézettebb sorozat. A digitális platformokat is beleszámítva átlagosan 15,7 millió néző tekintette meg az epizódokat, ami a tavalyi adatokhoz képest 4%-os növekedést mutat. A Grace Klinika alkotója és egyik executive producere Shonda Rhimes.

Az amerikai televíziózás legrégebb óta futó fikciós sorozata A Simpsons család, amely néha évekkel korábban meggyőző pontossággal látja előre a közéleti eseményeket.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet