A koronavírus által generált helyzet miatt számtalan vállalkozás, köztük éttermek kerültek válsághelyzetbe. A skót Mercat Grill étterem igazgatójának, Graham Blaikie-nek tehát arculatváltással kellett számolnia, hogy cége túlélje az időszakot. A formabontó ötlete pedig nemcsak neki, az éttermének és a körülötte élő embereknek kedvezett, hanem az állatoknak is. 

Előre felkészültek

A koronavírus által generált helyzet folytán számtalan vállalat került válságos helyzetbe. A karanténba zárkózott emberek sokkal kevesebb szolgáltatást tudnak igénybe venni, így nemcsak kultikus helyek zárták be kapuikat, de rég várt események is kénytelenek lefújni rendezvényeiket. 

Graham Blaikie Allatker
Graham Blaikie A Rászorulókat És Az Edinburgh-I Állatkertet Segíti A Koronavírus Idején / Fotó: Pål Hansen

Így van ezzel a skót Mercat Grill étterem vezetője, Graham Blaikie is, aki kénytelen volt szembenézni az arculatváltás nehézségeivel ahhoz, hogy hosszabb távon segíteni tudja vállalkozása jövőjét. A helyzetre előre felkészültek tekintve, hogy december óta figyelik a Covid-19 fertőzéssel kapcsolatos híreket, így nem érte őket váratlanul a pandémia. Az étteremben mindig volt kézfertőtlenítő, ahogy ügyeltek arra is, hogy csökkentsék az érinthető területek mértékét. Az asztalokat lecsupaszították minden dísztárgytól és fűszertartótól, de a menük tisztaságára is gondosan figyeltek. Boris Johnson márciusban, ugyan kissé késve, de komolyabb korlátozásokat rendelt el, ami a Mercat Grill számára is jelentős átalakulást jelentett. 

Segítés a javából

Az államtól ugyan kaptak némi támogatást, Blaikie a The Guardian Labs újságírójának bevallotta, fél attól, hogy az évek alatt jól felépített és összeszokott csapata széthullik majd, ami nemcsak a munkavállalók sorsát nehezíti meg, de az ő vállalata is hiányt szenved majd tudásban és tapasztalatban.

Mindenesetre Blaikie elhatározta, nem csak kollégáin, de a körülötte élő embereken is segít.

Szendvicseket és levest készít a rászorulóknak, akiknek nem adatott meg, hogy a karantén ideje alatt négy fal közé zárkózhassanak. De segíti a betegeket, az időseket is, akik a kijárási korlátozások és az egészségügyi helyzetük miatt nehezebben tudják magukat ellátni. 

A koronavírus-járvány miatt tönkremehet a londoni Globe Színház

Állami segítség nélkül a koronavírus-járvány miatti bezárást nem fogja tudni átvészelni a londoni Globe Színház – figyelmeztetett a teártum a kormányhoz eljuttatott dokumentumában, írja a. A Globe vezetése azt állítja, hogy olyan súlyos pénzügyi veszteségek érték a március végén bevezetett karantén miatt, hogy amennyiben a kormánytól nem kap sürgős segélyt, nem élik túl a válságot.

A Mercat Grill raktáraiban azonban jelentős mennyiségű maradék is felhalmozódott, amit Blaikie édesanyja tanácsára az Edinburgh-i állatkertnek adományozott. Eleinte csak egy nagy adag banánnal érkezett, mára azonban hetente szállít nekik gyümölcsöket, zöldségeket és halárukat. Ezzel is segítve a bevétel nélküli intézményt és az állatok gondozását. Blaikie szerint a világjárvány egy borzalmas dolog, de jó dolgokat is képes kihozni az emberből. Reméli, a kialakult szituáció és annak minden tanulsága kedvesebbé és meggondoltabbá, valamint segítőkészebbé teszi az embereket. 

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet