Greta Thunberg: “A globális klímasztrájk-mozgalom nem ért el semmit”

Contextus

Contextus

Madridban, az ENSZ Éghajlat-változási Keretegyezményének 25. ülését tartották december 6-án. A rendezvényen felszólaló Greta Thunberg svéd aktivista is, aki szerint a globális klímasztrájk-mozgalom “nem ért el semmit.”

Az elmúlt egy évben a lelkesedésen túl nem történt semmi a felmelegedés megfékezésére, a globális klímasztrájk-mozgalom “nem ért el semmit,” jelentette ki a Greta Thunberg Madridban, ahol az ENSZ Éghajlat-változási Keretegyezményének 25. ülését tartják.

Greta Thunberg aktivista / Fotó: Michael Campanella / Getty Images

A pénteken, a Bloomberg által feltöltött videó szerint, amelyet a 444 szúrt ki, a svéd gimnazista a péntek esti felvonulás előtt tartott sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a fiatalok tüntetéshulláma figyelemfelkeltő és véleményformáló erővé vált, ami “jelentős lépés”. Azonban megjegyezte, hogy “persze a végső célhoz mérve semmi.”

“Ne rám figyeljetek, hanem a tudósokra!” – Greta Thunberg üzen a világnak / Vélemény

2018 nyarán európai rekordokat döntő hőhullámok és erdőtüzek söpörtek végig kontinensünk északi felén. Nem kevés svéd földterületet pusztított el a tűz, egészen az Északi-sarkig. Az akkor 15 éves Greta ezért egy napon, iskola helyett, leült a svéd parlament elé. Egyedül ült az aszfalton, mert senki sem csatlakozott hozzá.

Thunberg úgy véli, a gyerekek sztrájkja világméretűvé nőtt, azonban a hatására mégsem léptek a kormányok.

Zseniális (ki)oktatóvideót készített két humorista Greta Thunberg trolljainak

Az ABC Australia a Twitteren osztotta meg a kisfilmet az alábbi ajánlással: “Bátran tekintse meg, ha Ön olyan felnőtt ember, akit idegesít egy 16 éves aktivista”, szúrta ki a . Mark Humphries és Evan Williams, két szatirikus humorista készítette a frappáns jelenetet a trollok gyűlölködő kommentjeire válaszul.

A világ 196 országának részvételével tartott COP25-től (Conference of Parties, azaz pártok konferenciája) valódi lépéseket vár, “az emberek haldokolnak, nem várhatunk tovább egy napot sem.”

Greta Thunberg at COP25: ‘We Have Achieved Nothing’ on Climate Change

Subscribe to our YouTube channel: https://bit.ly/2TwO8Gm QUICKTAKE ON SOCIAL: Follow QuickTake on Twitter: twitter.com/quicktake Like QuickTake on Facebook: …

Kezdőlap > Design > BRÉKING > Címlap > Követem>Közélet > Greta Thunberg: “A globális klímasztrájk-mozgalom nem ért el semmit”
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból