Követem Élet + Stílus Greta Thunberg: „Még semmit sem tettünk a klímaváltozás ellen”

Greta Thunberg: „Még semmit sem tettünk a klímaváltozás ellen”

Promóció

A környezetvédelmi aktivista, Greta Thunberg a Világgazdasági Fórumon ítélte el a cselekvés hiányát.

Promóció
- Advertisement -

Greta Thunberg a davosi Világgazdasági Fórum éves találkozójának nyitónapján megtartott teltházas vitán kijelentette, hogy még mindig nem történt konkrét cselekvés a klímaválság megfékezése érdekében – írja a Dazed.

Fotó: Instagram @gretathunberg

„Szinte semmi nem történt” – válaszolta a svéd aktivista a Fenntartható út kialakítása közös jövőnk felé című konferencián fiatal aktivisták előtt arra a kérdésre, hogy mi történt a 2018 augusztusa óta eltelt 18 hónapban, amikor elkezdte pénteki klímasztrájk-sorozatát.

A köztudatba azonban bekerült a klímavészhelyzet ügye, és elindított egy világméretű mozgalmat. Rengeteg fiatal fogott össze szerte a világból az ügy érdekében. A globális széndioxid-kibocsátás továbbra sem csökkent, és éppen ezt szeretnénk elérni. Engem mindig mindenhol meghallgatnak. De a tudomány és a fiatalok szava még mindig nem került a figyelem középpontjába

– nyilatkozta Thunberg. Hozzátette, hogy a maga valóságában kell kezelni a klímaválságot.

Greta Thunberg: “A globális klímasztrájk-mozgalom nem ért el semmit”

Az elmúlt egy évben a lelkesedésen túl nem történt semmi a felmelegedés megfékezésére, a globális klímasztrájk-mozgalom “nem ért el semmit,” jelentette ki a Greta Thunberg Madridban, ahol az ENSZ Éghajlat-változási Keretegyezményének 25. ülését tartják.

Ausztráliában a kontinensnyi területen pusztító bozóttüzek után, amelyben több mint 25 ember vesztette életét és egy milliárd állat pusztult el, most a villámárvizek és a jégesőzés okoznak gondot. Puerto Rico az elmúlt száz év legsúlyosabb földrengése után próbál talpra állni. Ezek a jelenségek egyértelműen mutatják, hogy a klímavészhelyzet teljes valójában jelen van.

CBS News on Twitter

Greta Thunberg breaks from panel question to read data on climate change: “I know you don’t want to talk about this. But I assure you, I will continue to repeat these numbers until you do.” #Davos2020 https://t.co/nYkvop50sc

A davosi fórum előtt Thunberg a válsághelyzet sürgető mivoltjáról értekezett egy véleménycikkben a The Guardian hasábjain.

Azt követeljük az idei fórumon, hogy a cégek, bankok, intézmények küldöttei és a kormányok képviselői azonnal állítsák le a fosszilis energiahordozókba való befektetéseiket, a fosszilis energiahordozók kinyerését és a fosszilis energiahordozókhoz kapcsolódó iparágak támogatását. Azonnal, teljes mértékben hagyjanak fel a szén alapú energiahordozók használatával. Nem 2050-re, nem 2030-ra, nem 2021-re akarjuk elérni ezeket a célokat, hanem most. Most azonnal.

A davosi beszélgetésen a svéd lány nem reagált a moderátor azon kérdésére, amely az őt szidalmazókra vonatkozott. Helyette a klímaváltozás sokkoló statisztikáit kezdte sorolni.

Tavaly nyár óta ismételgetem folyton újra és újra ezeket a számadatokat szinte minden megszólalásomban, de egyetlen hírforrástól vagy véleményvezértől sem láttam, hogy elmagyarázta volna, mit is jelentenek. Értem én, hogy nem akarnak erről beszélni, én viszont újra és újra el fogom ismételni ezeket az adatokat, amíg nem tudatosodnak az emberekben.

– hangsúlyozta Greta Thunberg.

Promóció
ForrásDazed
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3