Greta Thunberg kijelentette: az EU megfutamodott a klímaválság elől

A környezetvédelmi aktivista, Greta Thunberg kifejezte csalódottságát, véleménye szerint az Unió klímatörvénye csupán üres szavakból áll.

Thunberg beszólt az EU-nak

A tinédzser aktivista az Európai Parlament bizottsága előtt tartott beszédében fejtette ki véleményét a javaslattal kapcsolatban március 4-én, írja a Dazed. Ha elfogadnák az éghajlat változási törvényt akkor 2050-re az Európai Unio szén-dioxid kibocsátása nullára csökkenhetne.

Greta Thunberg és Malala Yousafzai a legmenőbb duó Oxfordban

A klímaaktivista, Greta Thunberg fiatal kora ellenére amellett, hogy beszédet mondhatott az ENSZ-ben, még a Time magazin év embere címével büszkélkedhet. Sőt, még a Vogue magazin címlapján is szerepelt, de az Instagramon is számos sztár keresi a társaságát. A fiatal környezetvédő, feltűnt már közösen Leonardo DiCaprioval is, aki szintén híres környezetvédelmi aktivista.

Mivel a nem tartalmaz azzal kapcsolatban semmit, hogy 2030-ig mennyivel kellene csökkenteni az üvegházhatású gázok kibocsátást ezért, ez ellentétes a Párizsi éghajlatvédelmi egyezménnyel, amelyben több mint kétszáz ország vállalata a káros anyag kibocsátásának csökkentését.

Az aktivista szerint semmit sem ér az EU klímaprogramja

A klímaaktivista szerint a tervezetben csak 50%-os esélyt adnak annak, hogy 1,5 fokos lesz a felmelegedés. Így az EU csak tetteti a vezető szerepét a klímaváltozásban.

Greta Thunberg
/ Fotó: Pablo Blazquez

Thunberg azonnali cselekvést sürget, hiszen a természet nem alkudozik a globális felmelegedés kapcsán. Szerinte a távlati célok semmit sem érnek, ha tovább folytatódik a kibocsátás jelenlegi szintje.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Amikor a gyermekeid figyelmeztetnek, hogy tűz van, ti kimentek körülnézni és beleszagoltok a levegőbe. Kijelentitek, hogy igen valóban ég a ház. Majd nyugodtan visszamentek befejezni a vacsorát és megnézni egy filmet majd lefeküdtök aludni, ahelyett hogy a tűzoltókat hívnátok. Sajnálom, de ennek így semmi értelme sincs. Amikor ég a házatok, akkor nem lehet éveket várni a tűzoltással[/perfectpullquote]

– példálózott Thunberg.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk