Greta Thunberg klímaaktivista és Malala Yousafzai emberjogi harcos az Oxford Egyetemen kötöttek barátságot.

A klímaaktivista, Greta Thunberg fiatal kora ellenére amellett, hogy beszédet mondhatott az ENSZ-ben, még a Time magazin év embere címével büszkélkedhet. Sőt, még a Vogue magazin címlapján is szerepelt, de az Instagramon is számos sztár keresi a társaságát.

Greta Thunberg E1548438820504
Greta Thunberg Az Év Embere A Time Magazin Szerint / Fotó: Reuters / Arnd Wiegmann

A fiatal környezetvédő, feltűnt már közösen Leonardo DiCaprioval is, aki szintén híres környezetvédelmi aktivista. Az Oscar-díjas színész egy posztjában „korunk vezetőjének” nevezte Thunberget.

Greta Thunberg megkapta az Alternatív Nobel-díjat

Tavaly egy tizenhét éves svéd lány nevétől volt hangos a sajtó. Greta Thunberg 2018-ban a svéd Parlament előtt kezdett iskolasztrájkba, amivel országos és nemzetközi szinten számos hasonló megmozdulást indított el. Újabban Thunberg-hatásnak nevezik a jelenséget, ami a fiatalok klímavédelmi aktivizmusra való hajlandóságát takarja. Fiatalokat és idősebbeket egyaránt inspirál az, ahogy a klímakatasztrófára igyekszik irányítani a figyelmet.

Thunberg a napokban találkozott Malala Yousafzai, Nobel-békedíjas pakisztáni, emberjogi aktivistával, aki jelenleg az Oxford Egyetem harmadéves hallgatója. Thunberg az egyetemi látogatása során beszédet is tartott, írja a Vogue.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Ő az egyetlen barátom, aki miatt órákat hagyok ki[/perfectpullquote]

– mondta Yousafzai, a példaképével kapcsolatban.

So… today I met my role model. What else can I say? @malala

No Description

A 17 éves aktivista esélyes arra, hogy ő legyen a 18. nő a történelemben, aki megkapja a Nobel-békedíjat 2020-ban, miután jelölték az elismerésre. Malala is büszkélkedhet hasonló rekorddal, hiszen ő volt a legfiatalabb, aki megkapta az elismerést, 2017-ben az egyetemi tanulmányai alatt.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet