A kötöttségek nélküli légyottokat keresők körében is népszerű társkereső oldal lehetővé teszi a kattintók számára, hogy etnikai hovatartozásuk alapján is szűrjenek a regisztrált személyek között. A fejlesztés még mindig nem került korrigálásra.

Még mindig az oldalon

A népszerű Grindr társkereső alkalmazás továbbra is lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy etnikai hovatartozásuk alapján szűrjenek az oldalra regisztrált személyek között. A Black Lives Matter-mozgalom támogatása érdekében úgy döntöttek, hogy a fejlesztést eltörlik. A szűrő eltávolítását június 1-jén jelentette be a Grindr a Twitter-oldalukon tekintve, hogy többen régóta kifogásolták a fejlesztést, írja a Vice.

Grindr
A Grindr Mobil Applikáció Ikonja / Fotó: Getty Images

A BBC értesülése szerint a szűrő azonban továbbra sem tűnt el a Grindr-ről, holott azóta már hat újabb fejlesztésen is átesett az oldal. Egy emailben adott nyilatkozatában a társkereső szóvivője elárulta, hogy a szolgáltatást az elkövetkező hetek során távolítják el. Az eddigi mulasztást a Grindr tulajdonosának leváltásával indokolta. A szűrő eltörlését lehetővé tevő lépések már előkészítésre kerültek, ám az Apple és a Google felülvizsgálási ideje az alkalmazásfejlesztések felett némi időt vesz igénybe.

Újabb lépések

A Grindr szűrője vitát váltott ki az interneten, hiszen nem mindenki ért egyet vele, míg mások támogatják a fejlesztést. Ugyan a hovatartozás alapján történő keresés rasszista megmozdulásnak tűnik, mégis lehetőséget kínál a színes bőrűek számára, hogy ha úgy kívánják, színesbőrűekkel ismerkedjenek.

Egy applikáció, ami Yayoi Kusama és Frida Kahlo munkáivá varázsol

Milyen lenne az életünk egy festményként? Hogyan néznének ki mindennapjaink mondjuk Frida Kahlo, Keith Hering, Basquiat, Leonardo da Vinci vagy Yayoi Kusama vásznain? Az Art Transfer applikáció megtalálta erre a választ. Az alkalmazás az angliai National Gallery és a Japan’s MOA Museum of Art intézmények, valamint a Google Arts & Culture közreműködésével jött létre.

Az oldalra regisztrált Wadfie Grant szerint az alkalmazáson belül már többször is lehetett érzékelni az etnikumon alapuló megkülönböztetések hátszelét. A szűrő eltörlése azonban nem orvosolja ezeket a problémákat. Egy másik felhasználó, Mike Nguyen hasonlókat tapasztalt a randevúi során, de elmondása szerint ez csak egy szerencsétlenül sikerült szelete a társkereső alkalmazásoknak.

A Grindr ennek ellenére régóta próbálkozik a rasszista megnyilvánulások és a diszkriminatív megjegyzések eltávolításával. 2017-ben frissítették a közösségi irányelvüket, melyben foglaltak szerint szigorúbb keretek közé szorították a platformon tolerálható tevékenységeket.

Továbbá az oldalnak jogában áll minden diszkriminatív megjegyzést törölni a felhasználók profiljáról. Azonban nemcsak a Grindr az egyetlen vállalat, ahol rasszista fejlesztések korrigálására kerül sor. Az utóbbi napokban a Snapchat egy félreérthető filterrel botránkoztatta meg a felhasználókat. Az Airbnb és az Uber alkalmazásoknak pedig jelentős problémákkal kell szembenézniük a koronavírus folytán.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.