Jövőre debütál Guillermo del Toro Trollvadászok animációjának mozis verziója

A horrorfilmrendező, Guillermo del Toro készíti a Trollvadászok animáció moziverzióját, Trollhunters: Rise of the Titans címmel.

Több sorozat világa fonódik össze

A trollok nagy népszerűségnek örvendenek a filmrajongók körében, amit alátámaszt a Trollok a világ körül című animációs film hatalmas sikere is.

Guillermo del Toro olyan rémisztő hangulatú filmekről ismert, mint A faun labirintusa, a Pokolfajzat vagy A víz érintése, amelyért rendezői Oscar-díjat érdemelt. Del Toro a producere a 2016 óta futó animációs sorozatnak, a Trollvadászoknak is. Ennek moziváltozatát jelentette be 2021-re a Dreamworks animációs részlege és a Netflix.

trollvadaszok
/ Kép: Dreamworks animation

A kalandfilm munkálatai már jelenlegi is zajlanak a del Toro által megálmodott Tales of Arcadia-trilógia és a Varázslók: Arcadia meséi című sorozatok világain alapulva, írja a Variety. A sorozatban három barát fedezi fel, hogy városuk, Arcadia alatt a jó és a rossz trollok harca zajlik.

Évtizedes tapasztalattal vágnak neki a mozifilmnek

A moziverzióját, a Trollhunters: Rise of the Titans-t (Trollvadászok: Titánok felemelkedése) Johane Matte, Franisco Ruiz Velasco és Andrew L. Schmidt rendezik. A producere pedig del Toro lesz.

Guillermo del Toro új horrorfilmjét már bemutatták Amerikában

A Lidérces mesék éjszakája (Scary Stories to Tell in The Dark) című filmet már vetítik az amerikai mozik. A film producere Guillermo del Toro, míg a rendezést ezúttal A trollvadász alkotójára, André Øvredalra bízta. Toro új filmje Alvin Schwartz világhírű könyvsorozata alapján készült.

Del Toro szerint a Trollvadászok egy évtizeddel ezelőtt elkötelezte magát amellett, hogy kiterjessze a televíziós 3D-animációs sorozatok lehetőségeit. Ezért részletes mitológiát és karaktereket dolgoztak ki a sorozatokhoz, amelyek világai most összekapcsolódnak a mozifilmben.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból