Gulyás Márton beperli Rákay Philipet, a Fidesz tanácsadóját, ha nem szünteti meg a jogsértést a Heti Hetes-videója miatt

Lejáratóvideót készített Rákay Philip, a Fidesz tanácsadója a Heti Hetes szereplőiről. Gulyás Márton Partizán-videóját viszont engedély nélkül használta fel.

Gulyás Márton követeli a jogsértés megszüntetését

Gulyás Márton, a Partizán YouTube-csatorna alapítója és arca akár kész beperelni Rákay Philip médiaszereplőt, a Fidesz tanácsadóját.

Rakay Philip Felesege Fidesz Tanacsado Heti Hetes Gulyas Marton Partizan
Rákay Philip, a Fidesz tanácsadója / Fotó: Hegedüs Róbert

Gulyás felhívta a figyelmet Rákaynak, hogy jogsértést követett el, amikor a Partizán videóját használta fel engedély nélkül. A YouTube-csatorna alapítója Facebookon írt nyilvános levelet Rákay Philip számára, mert a közmédia egykori felügyelője (2011-2015) Facebook-oldalán nem volt lehetőség üzenetváltásra.

Nemmcsak hogy nem jelölte meg a forrást, de eltávolította az eredeti felvételen szereplő és a beazonosítást egyértelműen biztosító Partizán logót (sic!), megsértette szerzői jogomat

– írta a bejegyzésében Gulyás.

Rákay lejáratóvideót készített Még mindig ezt gondolják rólad… címmel január a Heti Hetes szereplőiről, akik részt vettek Gulyás adásában. Rákay a 2006-os eseményeket adja a videó kohéziós erejének. Ehhez szövegkörnyezetből kivágott részleket használt fel Gulyás videójából.

A Heti Hetes, most először és utoljára 2020-ban című adás már több mint 700 ezres megtekintésnél jár, és sokáig vezette a magyar régióban a legfelkapottabbak listáját.

Nagyon népszerű a Partizán közéleti YouTube-csatorna

Gulyás Márton aktivista még 2015 júliusában indította el YouTube-csatornáját, amelyen közéleti témákat vesz górcső alá.  Az akkor Slejm néven működő csatorna a 2018-as országgyűlési választások után aztán Partizán néven folytatódott, és a Baross utcai Patyolat lett a bázishelyük. A koronavírus-járvány előtt bevett szokás volt, hogy az élő felvételt nem csak online térben közvetítik, hanem nézők előtt veszik fel.

Gulyas Marton Partizan Youtube Csatorna Rakay Philip Per Heti Hetes
Gulyás Márton, a Partizán YouTube-csatorna alapítója

A tavalyi év különösen fontos volt Gulyásnak és stábjának, hiszen a felmérések szerint nagy sikere van a Partizánnak. Sőt, már néhány kereskedelmi tévével is összevethető nézettséget produkált a YouTube-csatorna. 

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Az Orbán-család meggazdagodásáról szóló videók lettek a legnépszerűbbek, de nagyot ment például az a videó is, ahol Gajdics Ottó beismeréssel élt a HírTV kapcsán.

Noha hagyományosan ellenzéki médiaként tartanak minket számon, a témaválasztásunk során igyekszünk a hagyományos szekértábor logikát meghaladva válogatni

– mondta a Media1-nek Gulyás. Ennek jegyében külön sorozatot szenteltek Trianon 100 éves évfordulójának és a rendszerváltás 30. évfordulójának is.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból