Egy házaspár megvette Gustav Klimt egyik vázlatát 171 millióért, hogy egy múzeumnak adományozza

Egy bécsi házaspár gondolt egyet, és 171 millió forintnak megfelelő euróért megvásárolta Gustav Klimt A Dionüszosz oltára című mennyezetkép vázlatát. Mindezt azért, hogy a bécsi Leopold Múzeumnak adományozza.

Nagyon hálásak a múzeumnál

475 ezer euróért, azaz 171,5 millió forintért vásárolta meg Gustav Klimt A Dionüszosz oltára című mennyezetkép vázlatát egy bécsi házaspár a bécsi Leopold Múzeum számára, írja a Vienna Online.

Leopold Muzeum Becs Gustav Klimt Dionuszosz Oltara Festmeny Becsi Hazaspar
A múzeum az A Dionüszosz oltára című Gustav Klimt-festményt a Vienna 1990 című állandó kiállításán mutatja be / Fotó: Leopold Múzeum

A Leopold Múzeum nyilatkozatában közli, hogy nagyon hálás a hatalmas karácsony előtti ajándékért, mivel „ebben a válságos időszakban és az ismételt lezárások miatti súlyos gazdasági helyzetben” különösen rájuk fér a segítség.

Jelentős alkotásról van szó

Hans-Peter Wipplinger, a múzeum igazgatója elmondta, az intézményt egy nappal az árverés előtt felkereste valaki, és megbízta őt azzal, hogy az ajándékozók nevében vásárolja meg a művészettörténeti szempontból jelentős alkotást.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A festmény 1886-ban készült, amikor Klimt a bécsi Burgtheater mennyezetképeit készítette.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Az adományozók, akik fiatalkoruk óta lelkes Burgtheater-látogatók, különösen fontosnak tartják, hogy a festmény állandóan elérhető legyen a nyilvánosság számára.

A Leopold Múzeum Wien 1900 című állandó kiállításán láthatók Klimt alkotásai.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból