A brit nő úgy döntött, megszabadul a régóta gyűjtögetett olcsó bizsuitól, és legnagyobb meglepetésére az egyik kidobásra ítélt darabról kiderült, milliókat érő gyémánt.

Ki akarta dobni a kacatnak hitt gyémántot

A névtelenséget kérő, hetvenes éveiben járó nő régóta vásárol olcsó ékszereket és bizsukat garázsvásárokon és bolhapiacokon. Úgy döntött, ideje megszabadulni a csecsebecsék nagy részétől, ezért két kupacot csinált belőlük: az elsőnek talán lehet értéke, a második mehet a szemétbe, írta a BBC.

Először a második, szemétbe való kupacba tette az olcsó kacatnak hitt ékkövet, a szomszédja győzte meg róla, hogy inkább vizsgáltassa meg.

A becsüst is meglepte, hogy nem utánzat

Az aukciósház becsüse is olcsó gyémántutánzatnak hitte a követ, napokig állt az asztalán, mire eszébe jutott megvizsgálni. Nagy volt a meglepetés, mikor a gép azt írta, valódi gyémánt. A becsüs Londonba küldte, hogy belga szakértők is ránézzenek. Ők is megerősítették, a kő 34 karátos gyémánt, aminek értéke kétmillió font (nagyjából 850 millió forint).
A nőt sokkolta a felfedezés, arra sem emlékszik, mióta van nála a kő, vagy honnan szerezte azt. A gyémánt jelenleg Londonban van, november 30-án árverezik el.

Gyémántokkal burkolt repülőgép az Emirates flottájában? Miért ne!

Elakad a lélegzeted, olyan repülőt mutatott be az Emirates légitársaság: gyémántokkal burkolt.

Tovább olvasom »
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet