Minden a gyerekekről fog szólni egy hónapon át idén is a Hajógyári-szigeten, június 1-23. között ugyanis hétvégente megnyit a Generali Gyerek Sziget. Rengeteg ingyenes programmal, koncerttel, cirkuszi látványossággal, kézműves műhelyekkel, állatsimogatóval és sportprogrammal várják az egész családot.  

A Gyerek Sziget az ország legnagyobb és legsokszínűbb gyerekrendezvénye, ahol nincs olyan, hogy valaki ne találná meg a kedvére való programot. Ilyenkor júniusban egy hónapra minden hétvégén egy kalandokkal teli hellyé alakul a Hajógyári-sziget, ahol tényleg minden a lurkókról szól.

A Generali Nagyszínpad visszatérő sztárja, Halász Judit nyitja meg az egy hónapos gyerekparadicsomot június első hétvégéjén, de ugyan ezen a helyszínen még több tucat előadáson tapsolhat az aprónép. Gyerekzenekarok, meseelőadások, bábszínházi darabok sora váltja majd egymást a színpadon.

Gyerek Sziget 2019 Gyerek Sziget Programok 2019
Indul A Gyerek Sziget 2019 / Fotó: Az Esemény Hivatalos Weboldala

Az előadásokon túl érdemes nyakunkba venni az egész szigetet, ahol igazán izgalmas és mesés helyszínek várják a gyerkőcöket. Ellátogathatnak például Kukutyinba, ahol zabhegyezés helyett régi mesterségekkel ismerkedhetnek meg: itt él és sürög-forog a takács, a csizmadia, a mézesbábos, a kalapos és még megannyi mester, akinek a cégérét elvitte egy hatalmas szélvihar és csakis a gyerekek segítségével tűzhetik ki azokat ismét ajtajuk fölé.

Karamella Cirkuszvilágában pedig igazi varázslatok szemtanúi lehetünk, de a kis artisták diplomát szerezhetnek a Bohóc Oskolában vagy az artista tanodában is. A Sportparkban idén is remekül le lehet vezetni a fölös energiákat, ahol hétvégente más és más sportokat lehet majd kipróbálni, legyen szó fociról, biciklizésről, vagy különféle akadálypályákról.

Sziget 2018: Így támogatja a Love Revolution a rászoruló gyerekeket

A Superar egy bécsi központtal rendelkező, közösségi zeneoktatásra épülő, magas művészi színvonalra törekvő zeneoktatási program. Célja, hogy elsősorban olyan gyerekeket érjen el, akiknek szociális hátrányaik miatt nincs lehetőségük minőségi zeneoktatásban való részvételre. „Azért álltunk a program mellé, mert azon túl, hogy a professzionális zeneképzés során a gyermekek sokat fejlődhetnek a zene terén, az együtt zenélés ereje számos szociális képességet fejleszt.

Figyelem: a természetimádókat várják a Gyerek Paradicsomba és az Állatsimogatóba: A Gyerek Paradicsomban ezúttal is arra tanítják a kicsiket, hogy környezettudatos felnőttekké cseperedjenek, így lehet majd kertészkedni, fűszerekkel és madarakkal ismerkedni, de a sziget élővilágát is bemutatják majd egy természetjáró séta alatt. Az Állatsimogatóban pedig az összes falusi kedvenc ott lesz, hogy közvetlen közelről barátkozhassanak a gyerekekkel.

Természetesen idén is nyitva áll a Kézműves Palota ajtaja, ahonnan csodaművekkel térhet majd mindenki haza. Például itt készülhet ajándék apák napjára is, amit a tavalyi szuperbulira való tekintettel június 15-én ismét egy felejthetetlen PomPom Partyval és meghosszabbított nyitva tartással ünneplünk majd.

A délutáni táncos partyra persze nemcsak apának készülhetnek meglepetések, hiszen egy bulihoz kellenek a partykellékek is, úgy, mint a bajusz, a nyakkendő vagy a papírcsákó.

Az örökös kedvencek mellett, ahogy már megszokhattuk, ezen a nyáron sem maradunk újdonságok nélkül. Hatalmasokat lehet majd ugrani az Óriás ugrálóvárban, ki lehet próbálni a motorozást és a Közlekedési Múzeum is egy sereg programmal készül a járművek szerelmeseinek. És ez még csak a kezdet… Érdemes folyamatosan figyelni a Gyerek Sziget honlapját, ahová mostantól sorra kerülnek fel az újdonságok. Június 1. és 23. között hétvégente tehát mindenkit vár a nyár legnagyobb gyerekbulija, 0-tól 99 éves korig.

Részletekért és újdonságokért addig is irány Gyerek Sziget!

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2019. júnis 1-3.

Helyszín: Óbudai Hajógyári sziget, Budapest

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet