Egy háromgyerekes anya nem tart gyermekei számára következetes lefekvési-rutint. Gyermekei változó időben, este 9 és hajnali 1 között fekszenek le aludni, és úgy gondolja, hogy élvezik ezt a rugalmasságot.

Nic Bescoby, egy háromgyermekes anyuka „éjszakai bagolynak” nevezi magát, és úgy döntött, hogy nem kényszeríti ki a lefekvés idejét a gyermekei számára, és lehetővé teszi számukra, hogy akkor feküdjenek le aludni, amikor fáradtnak érzik magukat, írja a Bright Side. Noha elismeri az este hét órai lefekvés könnyedségét, szerette volna kiküszöbölni a kontroll és a kényszer elemeit a családi estékből.

Nic, aki otthon tanítja gyermekeit, nem ítélkezik a szülőkkel szemben, akik szigorú lefekvésidőt kényszerítenek ki, hogy esténként legyen néhány gyerekmentes órájuk. Azonban úgy látja, hogy ez a lazább megközelítés a legjobb a saját családja számára.

Olyan sok családot ismerek, akik jobban boldogulnak, ha több struktúra van. Egyszerűen nem ez a helyzet számomra. A gyerekeim későn fekszenek le. Későn ébrednek. És ez rendben van.

A legidősebb fia eleinte kihívásokkal nézett szembe az új, nyugodt esti rutinhoz való alkalmazkodás során, és nehezen tudott elaludni. Azonban Nic megragadta az alkalmat, hogy megtanítsa neki, hogyan ismerje fel saját alvási jelzéseit, és megtanította neki a túl késői ébrenlét és az elégtelen alvás következményeit.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet