Az ötéves kislányt, Sofia Juarezt 2003 februárjában Washington államban rabolták el. A Mexikóban forgatott TikTok-videón egy fiatal nő kér segítséget, mert nem tudja, kik a szülei.

A rendőrség újraindította a nyomozást Sofia Juarez gyerekrablási ügyében

A TikToknak számos társadalmilag is hasznos kezdeményezést köszönhet a világ. A platform révén a tinik újra felfedezték a régi könyveket, a felhasználók megalkották az első közösségi musicalt, és a nők biztonságáért, valamint a családon belüli erőszak áldozataiért is sokat tett a videómegosztó alkalmazás.

Amerikában most egy 18 évvel ezelőtt történt gyerekrablási ügy megoldását remélik a közösségi platformon virálissá vált videó segítségével, írja a Dazed. A kennewicki rendőrség már talált is egy új gyanúsítottat a videó révén.

Tiktok Gyerekrablas Sofia Juarez
Sofia Juarez Négy Évesen És Egy Elképzelt Portrén Manapság / Fotó: Getty Images

Sofia Juarez 2003-ban, egy nappal az ötödik születésnapja előtt tűnt el szülei háza elől Kennewickben. Az idén márciusban Mexikó nyugati részén készült felvételen látható nő azt állítja, hogy 22 éves, és valószínűleg elrabolták. Az egyperces videóban a nő kéri a családját, hogy vegyék fel vele a kapcsolatot, mert nem tudja, kik a szülei.

Egy régi bűntényt már sikerült megoldani a TikTok segítségével

A felvétel eljutott a Washington állambeli Kennewick rendőrkapitányságára is, ahol megkezdték a nyomozást a gyerekrablási ügyben. A riportot készítő és posztoló TikTok-felhasználó is együttműködött a rendőrséggel.

Május 5-én a rendőrség szóvivője bejelentette, hogy egy „megbízható tanú” azt állítja, hogy a bűntény napján látott egy olyan kislányt beszállni egy öreg furgonba, akire ráillik Juarez személyleírása. A szemtanú részletes leírást is tudott adni az illetőről, amelyet a nyomozás érdekében egyelőre nem tesznek közzé.

A rendőrség elsődleges célja azonban, hogy megtalálják a fiatal nőt, hogy önkéntes DNS-mintaadás után megállapíthassák, valóban ő-e az eltűnt kislány. A rendőrség egy honlapot is elindított, hogy minél több emberhez eljusson Sofia ügye. Eddig több mint száz bejelentést kaptak, köztük egy portrét is, amely azt mutatja, hogy nézhet ki ma, 18 év után a lány.

TikTok provides unusual lead in case of Washington girl missing for 18 years

A TikTok video may provide clues in the case of Sofia Juarez, a Kennewick girl who police believe was abducted near her home in 2003.More: https://www.king5....

Tavaly már sikerült egy tíz éves gyilkossági ügyet felderíteni, miután az áldozat testvére kampányt indított a TikTokon. A 31 esztendős Sarah Turney gyerekkori videókat osztott meg a platformon mostohaapjáról, Michael Turney-ről és féltestvéréről, Alissáról. A felvételek nem egy ideális család benyomását keltették. A férfit később szándékos emberölés vádjával állították bíróság elé.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet