Egy vírustagadó apuka agyonlőtte három gyerekét, feleségét, mert félt, a hatóságok rájönnek, hamisak oltási igazolványaik, majd a férfi magával is végzett.

Három gyerek és két felnőtt holttestére bukkantak a rendőrök Németországban, miután a szomszédok értesítették őket, hogy mozdulatlanul fekszenek. A család karanténban volt, írja a 444.

A hatóságok vizsgálják az ügyet, azt rögtön kizárták, hogy kívülálló ölte meg őket, végül kiderült, az apa követte el a gyilkosságokat. A családfő búcsúlevelet is hagyott, amiben bevallotta, hamisított oltási igazolványokat szerzett magának és családjának, de rettegtek tőle, hogy az ellenőrzésekkor ez kiderül. Az apa attól tartott, mindketten elveszítik állásukat, letartóztatják őket, elveszik tőlük a gyerekeiket és akaratuk ellenére beoltják őket.
Az anyuka a Wildau Egyetem oktatója volt, miután a hatóságok az oltási igazolványok ellenőrzését rendelte el, a nő munkáltatójának gyanússá vált a hamis igazolvány, és megindította a vizsgálatot, aminek még nem érkezett meg az eredménye. Vélhetően ettől az eljárási folyamattól rettegett a férfi.
Gernon Bantleon főügyész elmondása alapján a férfi félelmei teljesen alaptalanok voltak, a német büntető törvénykönyv pénzbírságot vagy legfeljebb egy év letöltendő börtönbüntetést ír elő hamis igazolványért, és a gyerekeket sem vesztették volna el. Az ügyész szerint a búcsúlevélből arra következtettek, a férfinek pszichés problémái lehettek, mivel „a gondolatainak semmi köze nem volt a tényekhez”.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet