Néhány egyszerű lépéssel sokat gyorsíthatunk a lassabban működő Adroidos mobiljainkon. Hét trükköt mutatunk!

Ne harcoljunk alkalmazásváltóval az Androiddal!

Android Tippek És Trükkök 1

Először is egy tévhit: leginkább a már régen Android okostelefont használók rossz szokása, hogy az alkalmazásváltóban matatva egyenként kikapcsolják a futó alkalmazásokat.

Valaha tényleg döcögött az Android memóriakezelése, ezért érdemes volt néha egyenként kilőni az alkalmazásokat.

Ma már ennek az ellenkezője igaz: az Android jól kezeli a RAM-ot, szükség esetén a háttérben diszkréten automatikusan felfüggeszti és bezárja a nem használtakat, semmi szükség nincs felhasználói beavatkozásra. Az alkalmazásváltóval – illetve a futó alkalmazások közül választva – éppenséggel gyorsabban lehet indítani az appokat. Ne törekedjünk az alábbi látványra.

10 hasznos mobilapplikáció, ami egyszerűbbé teszi a mindennapjaid

10 rendkívül hasznos mobilapplikáció, ami egyszerűbbé teszi a mindennapjaid Bármilyen szinten is vagy a fotózásban, érdemes letölteni, ha szeretnél a technikádon javítani. Könnyen hozzáférhetsz a haladó funkciókhoz, amelyek segítségével a felhasználó könnyen beállíthatja a fókuszt és a fényeket fotózás közben. Valós időben eszközölhetsz beállításokat, fókuszálhatsz egy ujjal, valamint a fotóid összhatását is nagyban javíthatod.

Egyetlen esetben érdemes az „Összes törlése” opciót használni: ha már annyi appot kellene lapozni, hogy nehézkessé válna a mobil használata.

A rendszeres nagytakarítás viszont indokolt

Android Tippek És Trükkök2

Szemben az alkalmazásváltó fölösleges „sepregetésével”, a nagytakarításra – az egyéni szokásoktól függő gyakorisággal – szükség van.

A felesleges – vagyis feltelepített, de sohasem használt – alkalmazásokat töröljük le. Minél több appot telepítettünk ugyanis a telefonra, annál több háttérfolyamat fog azon zajlani.

Ezek processzoridőt kötnek le, lassítják a telefont, lerövidítik az akkumulátor működési idejét.

5 funkció az Androidos okostelefonokban, amit talán nem ismersz

5 funkció az Androidos okostelefonokban, amit talán nem ismersz Így meríted a legkevésbé az akkumulátort Ha fekete vagy sima sötét hátteret választasz, az automatikus pixelkiemelés kikapcsol, és azt veszed észre, hogy a készüléked akksija sokkal tovább bírja. Ez a funkció még nem elérhető minden Androidos készülékben, de a Samsung okostelefonokban és tabletekben már működik.

A nem eltávolítható rendszeralkalmazásokat pedig tiltsuk le a Beállítások / Alkalmazások menüben.

Biztos, hogy kellenek animációk?

Android Tippek És Trükkök3

Egyszerű recept a készülék gyorsítására az összes rendszeranimáció eltávolítása.

Meg fogunk lepődni, hogy – érzetre – mekkorát gyorsul a mobil, ha a Beállítások / Fejlesztői beállítások menüben az „Ablakanimáció”, az „Áttűnési animáció”, és az „Animáció tempója” értékét 1-ről 0,5-re, vagy akár 0-ra állítjuk. A megszokotthoz képest mintha ugrálni kezdenének a programok.

Ha még nem engedélyeztük volna a „Fejlesztői beállításokat”, a Beállítások / A telefonról menüpontban az úgynevezett Build-számot kopogtassuk hétszer, s mint a mesében, már úgymond fejlesztők is lettünk.

Szabadítsuk fel a belső tárhelyet

Android Tippek És Trükkök4

Általában célszerű a belső tárhely 10-15 százalékát üresen hagyni, mert az Android – ha elfogy a memóriája – átmenetileg ott is tárolja az adatokat.

Ha már a felesleges appokat töröltük, a fotókat, videókat felhőbe, vagy számítógépre mentettük, törölhetjük a cache-t, a gyorsítótárat.

Ezt többnyire a Beállítások / Tárhely / Gyorsítótárazott adatok menüpontban tehetjük meg.

Használjunk minőségi microSD kártyát

Android Tippek És Trükkök5

Általában véve rossz ötlet az alkalmazásokat a microSD kártyára telepíteni a belső memória helyett, de ha nem oda installáltunk, akkor is gyakran automatikusan tárolnak rajta adatokat.

Ne adjuk lejjebb az UHS Speed Class 3 jelzésű kártyáknál: ezeken U ikon van, közepükön 3-as számmal.

El a látványos widgetekkel a Home oldalról

A widgetek többsége valósággal pazarolja a rendszerteljesítményt, s az akkumulátor kapacitását. Lassabb telefonra minél kevesebb widgetet teszünk, annál jobb.

Ha már semmi nem segít

Jöhet a Gyári állítások visszaállítása. A Beállítások / Biztonsági mentés és visszaállítás menüpontban fellelhető opció mindent (Google-fiókot, telepített alkalmazásokat, képeket, zenéket, adatokat) töröl, ezért a telefon visszaállítása előtt készítsünk mentést ezekről.

Utána olyan lesz a telefon (szoftveresen), mint új korában. Az installálás során válasszuk inkább a tiszta telepítést, ne állítsa vissza a Google a régi alkalmazásokat!

További lifehack tippek és trükkök olvashatók a ContextUs Élet+Stílus rovatában!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.