Ők kapták az idei Sík Ferenc-, Havasi István- és Őze Lajos-díjat

Átadták a Gyulai Várszínház idei nívódíjait a Nemzeti Színházban, a Székely János Napok programsorozata keretében, a Caligula helytartója című előadás előtt pénteken.

A Sík Ferenc-díjat Béres László rendező vehette át Venczel Péter és Orbán János Dénes Búbocska című ördögmusicalének kiemelkedő színvonalú megrendezéséért.

thumb
Béres László rendező, aki a Búbocskáért vehette át a Sík Ferenc-díjat / Fotó: Kolozsvári Magya Opera

A Havasi István-díjat Szász János rendezőnek ítélték oda Székely János Caligula helytartója című drámájának kiemelkedő színvonalú, a Gyulai Várat alkotó módon bejátszó megrendezéséért.

Caligula olvaso eorifoto 1340378
Szász János a Caligula olvasópróbáján / Fotó: Nemzeti Színház

Az Őze Lajos-díjat Tege Antal színművésznek, rendezőnek adták át Tom Stoppard Rosencrantz és Guildenstern halott című darabjában nyújtott kiemelkedő színművészi teljesítményéért és a Shakespeare Fesztiválon diákszínjátszók által előadott utcaszínházi produkció megrendezéséért.

tege antal 01 color
Tege Antal színész kapta az Őze Lajos-díjat / Fotó: Békéscsabai Jókai Színház

A közleményben Elek Tibort, a Gyulai Várszínház igazgatóját idézik, aki röviden beszélt a színház idei öt bemutatójáról, a három nagyszínházi (Caligula helytartója, Rosencrantz és Guildenstern halott, Búbocska) és a két kamaratermi (Én és a világ, Dózsa) előadásról.

Hangsúlyozta, hogy mind az öt nyári előadásuk tovább játszása biztosított, és közülük hármat, a Székely János Napok keretében a budapesti közönség is megtekinthetett. 

A színház igazgatója Gyula város alpolgármesterével, Kónya Istvánnal közösen adta át az idei nívódíjakat.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból