Harvey Weinstein producert most már összesen három nő ellen elkövetett nemi erőszakkal és szexuális zaklatással vádolják. Amennyiben a komolyabb vádpontokban bűnösnek találják, az egykori filmes nagykutya egész életét börtönben töltheti.

Hirdetés

Harvey Weinsteinre annál is súlyosabb büntetés várhat, mint amiről korábban tudni lehetett. A folyamatban lévő nyomozás további nemi erőszakot tárt fel. A producert most már egy harmadik nő sérelmére elkövetett szexuális bűncselekménnyel is gyanúsítják.

Mint ismeretes, a nagy hatalmú filmstúdió-főnököt tavaly októberben nők tucatjai vádolták meg szexuális visszaéléssel, ami szerte a világon a #MeToo-mozgalom elindítója lett.

Cyrus R. Vance Jr., manhatten kerület ügyésze hétfőn ismertette az újabb vádat egy kiegészített vádiratban. Eszerint Weinstein 2006-ban erőszakos nemi cselekedetet hajtott végre egy nőn.

A manhattani vádesküdtszék Harvey Weinsteint most már a legsúlyosabb szexuális bűncselekményekkel vádolja, amelyek csak léteznek New York büntetőjogában  

– mondta Vance a nyilatkozatban.

Folytatjuk a nyomozást. Amennyiben Önök közül bárki annak a ragadozó támadásnak az elszenvedője, amellyel Mr. Weinsteint gyanúsítjuk, még mindig nem késő érvényt szerezni az igazságnak  

– tette hozzá az ügyész.

Vance elmondása szerint Weinsteint olyan bűncselekményekkel vádolják, amelyért akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

Harvey Weinstein akár élete végéig börtönbe kerülhet / Fotó: picture-alliance / AP / S. Hirsch

Az újabb vádakkal kapcsolatban várhatóan július 9-én hallgatják meg Harvey Weinstein producert arra vonatkozóan, hogy bűnösnek érzi-e magát. A 66 éves egykori filmes mogul egyik ügyvédje szerint Harvey Weinstein nem fogja bűnösnek vallani magát.

Mr. Weinstein fenntartja, hogy az ellene felhozott vádak hamisak és arra számít, hogy minden vádpont alól felmentik  

– jelentette ki Ben Brafman, védőügyvéd.

Hirdetés