Ha a Harvey Weinstein elleni újabb vádak beigazolódnak, élete végéig rács mögé kerülhet

Harvey Weinstein producert most már összesen három nő ellen elkövetett nemi erőszakkal és szexuális zaklatással vádolják. Amennyiben a komolyabb vádpontokban bűnösnek találják, az egykori filmes nagykutya egész életét börtönben töltheti.

Harvey Weinsteinre annál is súlyosabb büntetés várhat, mint amiről korábban tudni lehetett. A folyamatban lévő nyomozás további nemi erőszakot tárt fel. A producert most már egy harmadik nő sérelmére elkövetett szexuális bűncselekménnyel is gyanúsítják.

Mint ismeretes, a nagy hatalmú filmstúdió-főnököt tavaly októberben nők tucatjai vádolták meg szexuális visszaéléssel, ami szerte a világon a #MeToo-mozgalom elindítója lett.

Cyrus R. Vance Jr., manhatten kerület ügyésze hétfőn ismertette az újabb vádat egy kiegészített vádiratban. Eszerint Weinstein 2006-ban erőszakos nemi cselekedetet hajtott végre egy nőn.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] A manhattani vádesküdtszék Harvey Weinsteint most már a legsúlyosabb szexuális bűncselekményekkel vádolja, amelyek csak léteznek New York büntetőjogában   [/perfectpullquote]

– mondta Vance a nyilatkozatban.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Folytatjuk a nyomozást. Amennyiben Önök közül bárki annak a ragadozó támadásnak az elszenvedője, amellyel Mr. Weinsteint gyanúsítjuk, még mindig nem késő érvényt szerezni az igazságnak   [/perfectpullquote]

– tette hozzá az ügyész.

Vance elmondása szerint Weinsteint olyan bűncselekményekkel vádolják, amelyért akár életfogytig tartó szabadságvesztés is kiszabható.

44497444 303
Harvey Weinstein Akár Élete Végéig Börtönbe Kerülhet / Fotó: Picture-Alliance / Ap / S. Hirsch

Az újabb vádakkal kapcsolatban várhatóan július 9-én hallgatják meg Harvey Weinstein producert arra vonatkozóan, hogy bűnösnek érzi-e magát. A 66 éves egykori filmes mogul egyik ügyvédje szerint Harvey Weinstein nem fogja bűnösnek vallani magát.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Mr. Weinstein fenntartja, hogy az ellene felhozott vádak hamisak és arra számít, hogy minden vádpont alól felmentik   [/perfectpullquote]

– jelentette ki Ben Brafman, védőügyvéd.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból