Ha valami megváltozik rajtad, akkor a tested jelez, hogy valami nem stimmel. Soha ne hagyd figyelmen kívül!

A testünk egy tökéletes mechanizmus, melyben számos dolog történik egyszerre. S néha bizony segítségkérő jeleket küld számunkra, melyeket, ha figyelmen kívül hagyunk, egészségügyi gondokhoz vezethetnek.

Összegyűjtöttünk néhány olyan jelet, amikre mindenképp figyelj oda.

Álmatlanság, ingerlékenység és lábgörcs

Tested Konyorog 1

Ha ezeket a tüneteket tapasztalod, a testednek magnéziumra és káliumra van szüksége. Ezeket az elemeket úgy juttathatod be a szervezetedbe, hogy a paradicsomot, a narancsot, a banánt és a spenótot beépíted a mindennapi étrendedbe.

Száraz bőr

Tested Konyorog 2

A bőröd szárazsága E-vitaminhiányra utalhat. Ezért több zöldséget, olajat, mogyoróféléket és halakat kellene enned.

Édesszájúság

Tested Konyorog 3

Ha hirtelen erős vágyat érzel arra, hogy valami édeset egyél, akkor a kiváltó ok gyakran a túl sok stressz, a depresszió vagy a kimerültség. A tested glükózért „kiált”, s, hogy elkerüld az elhízást, egyél inkább étcsokoládét vagy mézet.

Jeget kívánsz?

Kapcsolódó cikk

Tested Konyorog 4

Ha késztetést érzel egy kis jég evésre, lehet, hogy anémiában, vagyis vashiányban szenvedsz. A legjobb vasforrások a marha és a tojás. Ha kívánod a jeget és fáradékony vagy, mindenképp keresd fel az orvosodat.

Vérző íny

Tested Konyorog 5

A fogmosás közben fellépő hirtelen vagy folyamatos ínyvérzés a C-vitaminhiány egyik árulkodó jele lehet. Építsd bele az étrendedbe a következő alapanyagokat: citrusfélék, spenót, zöld és piros kaliforniai paprika, paradicsom, káposzta, karfiol és brokkoli.

Gyenge, töredezett köröm és haj

Tested Konyorog 6

Ezekkel a tünetekkel a tested a B-vitamin hiányt próbálja jelezni. Igyál több tejet, és vigyél be a szervezetedbe egy kis norit (az ehető tengeri füvek japán neve), valamint gombát.

A szivárványhártya körüli karikák

Tested Konyorog 7

Ilyen típusú karikák gyakran kialakulnak 50 év felett, s ez normális. Ám, ha fiatalabb korban keletkeznek karikák a szivárványhártya körül, az bizony a magas koleszterinszintre utalhat. Mindenképp keresd fel az orvosod, ha ilyet tapasztalsz.

A görög láb

Tested Konyorog 8

A görög láb azt jelenti, hogy a második lábujjad hosszabb, mint a többi, s ez bőrkeményedéseket, valamint fájdalmat okozhat. Továbbá a hosszabb lábujj miatt a cipők is igen kényelmetlenek lehetnek, ezért csak bizonyos típusú és stílusú lábbeliket célszerű hordanod.

A cikk a Bright Side angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet