Egy hackercsoport megszerezte Lady Gaga és más sztárok szerződéseit, a dokumentumokért pedig hatalmas összeget követelnek.

Egy ügyvédi irodát támadtak meg zsarolóprogrammal

A hackercsoportnak Lizzo és Madonna is áldozatul esett, de Lady Gaga szerződéseit is megszerezték, a dokumentumokért hatalmas összeget követelnek, írja a Dazed.

Lady Gaga Chromatica
/ Fotó: Interscope

Lady Gaga jelenleg nagyon elfoglalt, hiszen hamarosan megjelenő albuma a Chromatica előkészületein dolgozik, de az elmúlt hónapokban a koronavírus-járvány kapcsán is sokat jótékonykodott. Illetve főszereplőként megjelenik majd a Gucci-gyilkosságról szóló filmben is.

Viceland GIF by CYBERWAR – Find & Share on GIPHY

Discover & share this CYBERWAR GIF with everyone you know. GIPHY is how you search, share, discover, and create GIFs.

Többek között Lady Gaga is a hackerek célpontja lett, pontosabban a Grubman Shire Meiselas & Sacks ügyvédi iroda, amely a jogi képviseletét látja el.

Az ismeretlen hackerek 756 gigabyte adatot loptak el az énekesnő jogi irodájától, akik olyan ismert embereket is képviselnek, mint Nicki Minaj, Madonna és más prominens személyiségek.

Az ellopott dokumentumok között az énekesnőnek a producerekkel, munkatársaival és turnétagokkal kötött szerződései, reklám megállapodásai és a híres képzőművészhez, Jeff Koons-hoz köthető dokumentumai is megtalálhatóak.

Donald Trump elnöksége is meginoghat?

Sajtóértesülések szerint Donald Trumphoz köthetőek iratokat is megszereztek a bűnűzők, az iratokért pedig összesen 42 millió dolláros váltságdíjat követelnek.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Mr. Trump, ha elnök akar maradni, sürgesse meg a fiúkat, mert különben elfelejtheti ezt az ambícióját örökre [/perfectpullquote]

– fenyegetőzött a hackercsoport.

1540554798 All Us Sanctions Against Iran Will Be Back On Nov 5 Trump Ap
Donald Trump / Fotó: Times

De egy céghez közeli forrás azt állítja, hogy nem volt köze a dokumentumoknak Trumphoz.

Az ügyvédi iroda visszautasította a 42 millió dolláros váltságdíjat, amely a zsarolóprogramok történetében az egyik legmagasabb összeg.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Az FBI és a szakemberek informáltak bennünket arról, hogy a váltságdíj kifizetése a terroristáknak vagy a velük történő tárgyalás a szövetségi bűnügyi törvények alapján bűncselekménynek minősül. A váltságdíj kifizetése után amúgy is gyakran kiszivárogtatják a bűnözők az ellopott dokumentumokat[/perfectpullquote]

– áll az iroda nyilatkozatában. A cyberbűnűzők korábban már Madonna és Lizzo koncertjeivel kapcsolatos dokumentumokat is kiszivárogtattak, de Christina Aguilera-hoz köthető anyagok is nyilvánosságra kerültek.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet