Ismert zenészek, koncert- és fesztiválszervezők buzdítanak oltásra, mesélnek a járvány alatti tapasztalataikról a Hadd lássuk a kezeket! című húszperces riportfilmben, amelyet Lobenwein Norbert rendezett.

A zenészek több mint egy éve nem állhattak színpadon

“A szakmában mindig előjön, mikor lehet elindítani a koncerteket Magyarországon, mikor találkozhat a közönség újra kedvenceivel. Egy rövid időszakot leszámítva a zenészek több mint egy éve nem állhattak színpadon” – mondta a Hadd lássuk a kezeket! film rendezője, Lobenwein Norbert az M1 aktuális csatorna hétfő délelőtti műsorában.

A megszólalók az oltás mellett érvelnek, mert így indulhatnak újra biztonságban a zenei rendezvények — tette hozzá Lobenwein, aki a Sziget Zrt. fesztiválszervezője is.

Hadd Lassuk A Kezeket Pandemia Zeneipar Koronavirus Zeneipar Film Lobenwein Norbert
Közös Érdek, Hogy Újra Legyenek Közönség Előtti Élő Koncertek. / Fotó: Chloe S. / Unsplash

Lobenwein Norbert kitért arra, hogy a Hadd lássuk a kezeket című riportfilmben több mint negyvenen szerepelnek, köztük a legnépszerűbb zenészek. Megszólalnak mások mellett a Sziget, a Telekom VOLT Fesztivál, a Balaton Sound, a Művészetek Völgye, a Campus, a Budapest Park vezetői és szervezői, az előadók sorában például Rúzsa Magdi, Lotfi Begi, Majka, Metzker Viki, az Ivan & The Parazol, a Wellhello tagjai.

Hadd lássuk a kezeket: Már azok is bajba kerülnek, akik a járvány előtt jól éltek

Közös érdek, hogy újra legyenek közönség előtti élő koncertek. A kiesett időszak miatt a művészvilág szereplői közül azok is kezdenek bajba kerülni, akik a járvány előtt igazán jól éltek, nagy koncerteket adtak arénákban, fesztiválokon. A mögöttük lévő technikusok, session zenészek és mások komoly bajba kerültek

— hangzott el.

Lobenwein Norbert szólt arról, hogy a nevükhöz fűződő nagyrendezvények közül a nagy nemzetközi kitettség, sok tízezer külföldi vendéglátogató bizonytalan érkezése miatt idén nem lesz SzigetVOLT és Balaton Sound sem, ugyanakkor a legtöbb szervező augusztusra fesztiváltszabadtéri koncertet tervez és vár a zöld jelzésre.

A szakember azt mondta, bízik abban, hogy védettégi igazolvány birtokában a nyár elejétől akár sok ezer ember összegyűlhet szabadtéri eseményeken.
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet