Hadházy Ákos Vs. Hollik István: Önök meg halálkormányzást folytatnak

Az ATV-n futó Csatt című vitaműsorában vívott abszurd szócsatát Hadházy Ákos független parlamenti képviselő és Hollik István, a Fidesz-frakció szóvivője.

Mennyi az annyi?

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő azzal indított, hogy megpróbálta megtudni Hollik István szóvívőtől, mennyi most Magyarországon a reprodukciós (r) szám, szemlézte a műsort a 444. Ez az adat fejezi ki, mennyire terjed éppen a vírus, a hivatalos tájékoztatásnak ugyanakkor nem része, hogy ezt közlik, az operatív törzs sem árulja el. 

Atv Csatt Hadhazy Akos Hollik Istvan R Szam Koronavirus
Hollik István (b) és Hadházy Ákos (j) a Csatt című vitaműsorban / Fotó: ATV

Hollik először azt mondta, hogy Hadházy inkább járjon be a parlamentbe, majd ismételt kérdésre azt válaszolta: nem tudja, mennyi az R-szám, de szerinte ennél fontosabb az emberélet védelme, és azt kell nézni, hogy az egészségügy fel volt-e készülve.

Halálkormányzás Hadházy Ákos szerint

Az ellenzéki képviselő tovább érdeklődött, hogy miért nem mondják meg ezt a számot – Hollik szerint a járványügyi szakemberek, és az operatív törzs tisztában vannak a számmal, és ennek alapján hoznak döntéseket. 

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Az egészségügynek nem az összeesküvés-elméleteket gyártó ellenzéki képviselőknek való válaszolás a legfontosabb, hanem a védekezés, mondta Hollik.

Hadházy erre fényképeket kezdett mutatni a stúdióban, amin elmondása szerint halottak fekszenek hűtőházban a földön, miközben Orbán azt mondta szeptemberben, mindenkit meg fognak gyógyítani, aki elkapja ezt a betegséget.

Az intenzív osztályokon hány ápolóra mennyi beteg jut?

– érdeklődött Hadházy.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

„Ez a vita jól mutatja az idei évet, mert összefogásra lett volna szükség, a baloldal ehhez képest halálkampányt folytat” – reagált Hollik„Mert Önök halálkormányzást folytatnak” – kontrázott vissza a független képviselő.

Nem tudta Hadházy, hogy Hollik már nem szóvívő

Hollik szerint Hadházy rágalmakat mondott, noha azt nem fejtette ki, Hadházy mondanivalójának melyik részét értelmezte rágalomént.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Amikor viszont Hadházy azt mondta, azért kérdezi Hollikot, mert a kormány szóvivője, akkor Hollik emlékeztette: már nem a kormány szóvivője, hanem a Fidesz-frakcióé.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból