Hajdú Péter üzletember-műsorvezető elsőrendű vádlott adócsalási ügyben a Magyar Hang szerint. 

Egy régebbi ügyben folyik nyomozás

A Magyar Hang hetilap a holnap megjelenő lapszámából közölt cikket ízelítőül, amelyben Hajdú Péter televíziós műsorvezető ellen adócsalás miatt vádat emeltek, szúrta ki a Media1. Ő az elsőrendű vádlottja egy áfacsalási ügynek.

A Magyar Hang által kikutatott és a pénteki számban nyilvánvalóan részletesen is bemutatandó fejlemény annyiban nem meglepő, hogy korábban már (szintén a Magyar Hang nyomozásának köszönhetően) kiderült, hogy június elején vádemelés történt Hajdú egykori cégénél, a Frizbi Entertainment Kft.-nél. Azonban arról mostanáig csak találgatások voltak, hogy Hajdú is ott van-e a vádlottak között, ugyanis a főügyészség csak annyit jelzett, hogy két férfival és egy nővel szemben emeltek vádat, ám azt nem árulták el, hogy Hajdú a vádlottak között van-e.

Hajdu Peter Adocsalas Nav Borton
Hajdú Péter / Fotó: Berecz Valter

A lap holnapi számában azonban konkrétan megnevezik a tévést mint vádlottat, illetve már a mai ajánlóban is ott a neve. A lap úgy tudja, hogy a showmant azzal vádolják, hogy egymilliárd forintnál is több készpénzt vett fel két olyan cég számlájáról, amelyhez papíron semmi köze nem volt.

Áfacsalással vádolják

Hajdú cégénél egyébként még 2016 tavaszán indítottak nyomozást a NAV nyomozói. Az ügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt nyújtotta be a vádiratot a vádlottak ellen.

A vádlottak a cég általános forgalmi adó kötelezettségét csökkentették jogellenesen, magyarán áfacsalással vádolták meg őket. A „különösen nagy” vagyoni hátrány azt jelenti, hogy az elkövetők 50 és 500 millió forint közötti összegben károsították meg a magyar államot. A büntetési tétel ebben az esetben öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés lehet.

Alföldy Anna láthatóan élvezi a szingli életet Hajdú Péter nélkül

Alföldy Anna láthatóan élvezi a szingli életet Hajdú Péter nélkül A 25 éves modell, Alföldy Anna és Hajdú Péter nagyjából fél évig voltak együtt, majd úgy döntöttek, hogy külön utakon folytatják. A románc ugyan véget ért, de Alföldy nem búslakodik, élvezi a szingli életet.

Hajdú épp a nyomozás megindulása után adta el a médiacégét és adta át a vállalkozást egy ukrán nőnek. Hajdú Péter egyébként a nyomozás megindulása után néhány hónappal megvált a cégben viselt tisztségétől és tulajdonától, és egy ukrán állampolgárságú magyar nő lett a Frizbi Entertainmentnél az ügyvezető, és az ő cége lett a tulajdonos.

A váltásról Hajdú korábban azt állította, hogy talált egy angol partnert, akivel külföldi műsorgyártást tervez, és már vannak is műsorötletek.

Becoming a first-time grandma is a special milestone and the Beaumont, Trenton team didn't let the COVID surge in June keep this grandma from seeing her grandchild, Jackson. Our security team pointed out which room he was in and his mom and Dr. Angelique Ellison helped grandma get her first glimpse of the new baby boy! #BeaumontHealth #newborn #grandma #firsttimegrandma #commitment #COVID19 #TrentonMI #obgyn

No Description

Az ukrán ügyvezető azonban azt állította, nem is ismeri Hajdút. Ezt követően a Bors fellelte a kárpátaljai nőt, aki azonban azt állította, nem is ismeri Hajdú Pétert, soha nem találkozott vele, soha nem volt közös cégük.

A Frizbi új ügyvezetője egyébként idénymunkából igyekezett fenntartani magát. Hajdú azonban közölte, hogy jogi lépéseket tesz, mert csak le akarja járatni a Bors.

Az ügyben Tényi István magánszemély tett feljelentést, amelyben meg is nevesítette Hajdút.

NAV-toplistás lett a Frizbi

A korábban a showman által tulajdonolt Frizbi Entertainment Kft. „előkelő” helyen szerepel az adóhatóság adóslistáján. A cégnél a 494 milliós adóhiány mellett még 314 millió forint bírságot is megállapítottak, így a teljes köztartozás 800 millió forint felett van – írta a Magyar Hang még korábban.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.