Követem Sztárok Magyar Hang: Hajdú Péter elsőrendű vádlott adócsalási ügyben

Magyar Hang: Hajdú Péter elsőrendű vádlott adócsalási ügyben

Promóció

Hajdú Péter üzletember-műsorvezető elsőrendő vádlott adócsalási ügyben a Magyar Hang szerint. 

Egy régebbi ügyben folyik nyomozás

Promóció
- Advertisement -

A Magyar Hang hetilap a holnap megjelenő lapszámából közölt cikket ízelítőül, amelyben Hajdú Péter televíziós műsorvezető ellen adócsalás miatt vádat emeltek, szúrta ki a Media1. Ő az elsőrendű vádlottja egy áfacsalási ügynek.

A Magyar Hang által kikutatott és a pénteki számban nyilvánvalóan részletesen is bemutatandó fejlemény annyiban nem meglepő, hogy korábban már (szintén a Magyar Hang nyomozásának köszönhetően) kiderült, hogy június elején vádemelés történt Hajdú egykori cégénél, a Frizbi Entertainment Kft.-nél. Azonban arról mostanáig csak találgatások voltak, hogy Hajdú is ott van-e a vádlottak között, ugyanis a főügyészség csak annyit jelzett, hogy két férfival és egy nővel szemben emeltek vádat, ám azt nem árulták el, hogy Hajdú a vádlottak között van-e.

Hajdú Péter / Fotó: Berecz Valter

A lap holnapi számában azonban konkrétan megnevezik a tévést mint vádlottat, illetve már a mai ajánlóban is ott a neve. A lap úgy tudja, hogy a showmant azzal vádolják, hogy egymilliárd forintnál is több készpénzt vett fel két olyan cég számlájáról, amelyhez papíron semmi köze nem volt.

Áfacsalással vádolják

Hajdú cégénél egyébként még 2016 tavaszán indítottak nyomozást a NAV nyomozói. Az ügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt nyújtotta be a vádiratot a vádlottak ellen.

A vádlottak a cég általános forgalmi adó kötelezettségét csökkentették jogellenesen, magyarán áfacsalással vádolták meg őket. A „különösen nagy” vagyoni hátrány azt jelenti, hogy az elkövetők 50 és 500 millió forint közötti összegben károsították meg a magyar államot. A büntetési tétel ebben az esetben öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés lehet.

Alföldy Anna láthatóan élvezi a szingli életet Hajdú Péter nélkül

Alföldy Anna láthatóan élvezi a szingli életet Hajdú Péter nélkül A 25 éves modell, Alföldy Anna és Hajdú Péter nagyjából fél évig voltak együtt, majd úgy döntöttek, hogy külön utakon folytatják. A románc ugyan véget ért, de Alföldy nem búslakodik, élvezi a szingli életet.

Hajdú épp a nyomozás megindulása után adta el a médiacégét és adta át a vállalkozást egy ukrán nőnek. Hajdú Péter egyébként a nyomozás megindulása után néhány hónappal megvált a cégben viselt tisztségétől és tulajdonától, és egy ukrán állampolgárságú magyar nő lett a Frizbi Entertainmentnél az ügyvezető, és az ő cége lett a tulajdonos.

A váltásról Hajdú korábban azt állította, hogy talált egy angol partnert, akivel külföldi műsorgyártást tervez, és már vannak is műsorötletek.

Megbeszélés @szabopeter.attores barátommal😊✌🏻 @lifetvhungary @szabopeter.attores

No Description

Az ukrán ügyvezető azonban azt állította, nem is ismeri Hajdút. Ezt követően a Bors fellelte a kárpátaljai nőt, aki azonban azt állította, nem is ismeri Hajdú Pétert, soha nem találkozott vele, soha nem volt közös cégük.

A Frizbi új ügyvezetője egyébként idénymunkából igyekezett fenntartani magát. Hajdú azonban közölte, hogy jogi lépéseket tesz, mert csak le akarja járatni a Bors.

Az ügyben Tényi István magánszemély tett feljelentést, amelyben meg is nevesítette Hajdút.

NAV-toplistás lett a Frizbi

A korábban a showman által tulajdonolt Frizbi Entertainment Kft. „előkelő” helyen szerepel az adóhatóság adóslistáján. A cégnél a 494 milliós adóhiány mellett még 314 millió forint bírságot is megállapítottak, így a teljes köztartozás 800 millió forint felett van – írta a Magyar Hang még korábban.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3