Hiába ítélték Hajdú Péter vezérigazgatót felfüggesztett börtönbüntetésre, Mészáros Lőrinc volt felesége kitart mellette, maradhat a Life TV és az Ozone TV feje.

Nem tiltották el a közügyek gyakorlásától

A vádirat benyújtása előtt megtérítette a kárt, ezért nem tiltották el a közügyek gyakorlásától és előzetes mentesítést kapott Hajdú Pétert, így maradhat a Life TV-t és az Ozone TV-t működtető Media Vivantis Zrt. vezérigazgatója – írja a Blikk.

Hajdu Peter Afacsalas Life Tv Ozoone Tv Meszaros Lorinc Felesege Beatrix Borton Scaled
Hajdú Péter A Frizbiben / Fotó: Tv2

Hajdút és két társát nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalással és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásával vádolták. Hajdú cége több mint 280 millió forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. A büntetőügy megegyezéssel zárult: Hajdú 1 év 6 hónap – 4 év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre és 5 millió forint pénzbüntetésre ítélték.

Reagált Mészáros volt felesége az ügyre

A Blikk azt írja, Hajdú előzetes mentesítést kapott, azaz az erkölcsi bizonyítványa tiszta marad.

Ennek következtében tovább folytathatja munkáját a cégnél. Erre azért is volt szüksége Hajdúnak, mert a Polgári Törvénykönyv rendelkezése kimondja, hogy: “nem lehet vezető tisztségviselő az, akit bűncselekmény elkövetése miatt jogerősen szabadságvesztés büntetésre ítéltek, amíg a büntetett előélethez fűződő hátrányos következmények alól nem mentesült.”

A Media1 megkereste Mészáros Lőrinc volt felesége, Kelemen Beatrix tévétársaságát, ahol közölték: Hajdú Péter marad a Media Vivantis Zrt. vezérigazgatója.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet