Nem olvad be a TV2-be, hanem inkább hagyományos kábelcsatornává válik. És már meg is van Hajdú Péter utódja.

A Blikk azt írja, hogy a Hajdú Péter operatív vezérigazgató vezette Media Vivantis Zrt.-t is elérte a kormányközeli média átszervezési hulláma/költségcsökkentése.

A Life TV-t és Ozone TV-t működtető cégnél csoportos létszámleépítést hajtanak végre, erről már tájékoztatták a kollégákat, és elköszönnek minden sztárjuktól – írja a lap.

A Blikk azt írja, felmerült, hogy a csatornák bekerülnek a TV2-csoportba, de helyette inkább nagyságrendileg kisebb költségvetéssel, saját gyártású műsorok nélkül működő, hagyományos kábelcsatornaként folytatják, és Hajdú Péter vezérigazgatói megbízatása is véget ér.

Kapcsolódó cikk

A lapnak megerősítette a csoportos létszámleépítést és a műsorok megszüntetését Vaszily Miklós tulajdonos.

Az elmúlt időszakban, alaposan megvizsgáltuk a csatornáink helyzetét és lehetőségeit, beleértve a közeljövő médiapiaci gazdasági kilátásait is. Fenntartható működésre állunk át, ami csökkentett büdzsét jelent. A tematikába illeszkedő saját gyártású műsorok készítésével felhagyunk, és gyártott műsorok nélkül, vásárolt műsorokkal működtetjük tovább a két csatornát

– erősítette meg a Media1-nek is az információt, majd hozzátette Vaszily, hogy természetesen az eddig felvett műsorokat még le fogják adni, illetve ismétlések is várhatók ezekből.

Kapcsolódó cikk

Vaszily, amikor megvette a Life TV-t üzemeltető Media Vivatis Zrt.-t Mészáros Lőrinc volt feleségétől, Kelemen Beatrixtől tavaly ősszel, azt mondta: „A menedzsment munkájával elégedett vagyok, továbbra is számítok Hajdú Péter vezérigazgató munkájára.”

Ez nem csak az átvétel miatt volt fontos, hanem azért is, mert felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Hajdút. Akkor Kelemen Beatrix is kiállt mellette.

A Media1 úgy tudja, Hajdú nem marad munka nélkül, hiszen tanácsadói pozíciót kap Vaszily Miklós egy másik médiaérdekeltségénél, várhatóan a TV2 Csoportnál.

Vaszily azt mondta erről a Media1-nek, ennek részleteiről most egyeztetnek még.

És azt is tudni lehet, ki lesz Hajdú utódja: a Life TV és az Ozone TV takarékosabb működésre kapcsolása után Hajdú Péter utódja az a Szabó Péter lesz az operatív igazgatói poszton, aki korábban terjesztési igazgatóként dolgozott a cégnél, és aki nagyon régen, még Száraz István idején csatlakozott a Life TV-hez és az Ozone Tv-hez, de már előtte is a televíziós szakmában dolgozott.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet